Un piteștean a păcălit mai multe femei pe Internet și le-a lăsat fără bani

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic în formă continuată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – 25 februarie 2022, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, după ce ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, ar fi inițiat conversații cu persoane de sex feminin, în general persoane necăsătorite, ulterior solicitând de la acestea diverse sume de bani.
În urma activității infracționale, cinci persoane vătămate au oferit celui în cauză suma de 3.200 de lei.
De asemenea, bărbatul ar fi a introdus, fără drept, date informatice nereale într-o aplicație de internet banking, prin care a indus în eroare două persoane vătămate că a transferat bani în contul bancar al acestora, cu scopul de a le determina pe acestea să-i remită diferite sume.

”Reamintim că în ziua de 2 mai, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată”, transmite Poliția Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here