Corupt… de Argeş

Odată un judeţ prosper şi liniştit, Argeşul a ajuns, mai nou, locul unde televiziunile şi ziarele centrale îşi fac, zilnic, în ultimii doi-trei ani, agenda de ştiri. De la celebrul scandal al permiselor auto, până la zecile de arestări făcute de DNA şi terminând cu pensionarii care s-au călcat în picioare la Tribunal să dea statul în judecată, totul face ca Argeşul să arate ca o zonă de conflict. Deşi suntem patria automobilismului românesc, Loganul şi Dusterul au pălit demult în faţa unor nume ca Vlăsceanu şi Voinea, două „branduri” ale corupţiei româneşti, condamnaţi în celebrul dosar al permiselor auto.
Şi locul marelui Dobrin, supranumit „Prinţul din Trivale”, a fost ocupat de un „Rege al asfaltului”, Cătălin Spătaru, arestat de curând. Nici oraşul Câmpulung nu se mai poate lăuda cu al său celebru pălărier Măgeanu, deoarece pe renumitul Bulevard Pardon s-a „plimbat”, ani de zile, cea mai mare reţea de falsificatori de certificate de revoluţionar, aflată acum după gratii.
Atât de mult a cuprins flagelul corupţiei judeţul nostru încât: Să treci codrii de aramă / Nu te costă niciun ban; / Ca să treci de Dobrinoiu, / Lăsă-i leafa pe un an… Am încercat să transpun în versuri cazul reţinerii şefului Direcţiei Silvice Argeş, Ion Dobrinoiu, pentru a vă demonstra că la noi, despre corupţie se pot scrie nu doar rechizitorii sau mandate de arestare, ci şi poezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.