Copilul care a intrat în comă după o anestezie la cabinetul stomatologic este în moarte cerebrală. Un copil de 4 ani a fost transportat de urgență, luni seară, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, după ce a fost supus mai multor anestezii la o clinică stomatologică din Pitești. Potrivit medicului de la Clinica Teddy Care care l-a tratat, după 45 de minute de la anestezie starea copilului s-a deteriorat, pulsul i-a scăzut şi a intrat in stop cardiorespirator. Micuţul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie în comă, iar apoi a fost transferat la Bucureşti din cauza gravităţii situaţiei.

Miercuri dimineață, starea copilului s-a înrăutățit şi mai rău, instalându-se insuficienţa de organe, iar creierul a încetat să funcționeze.

El nu mai are activitate cerebrală și respiră doar susținut de aparate. „S-a efectuat, în prezența părinților, electroencefalograma, care a arătat lipsa activității cerebrale. Copilul respiră doar susținut de aparate”, a declarat, pentru presa centrală, dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Comments

comments