Ministerul Tineretului și Sportului va acorda sportivilor de performanță tichete valorice lunare de 150 de lei, valabile pe teritoriul României. “Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță și beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanță. Ministerul Tineretului și Sportului va respecta principiul nediscriminării, acordând tichete egale sportivilor pentru același tip de performanțe obținute la competiții naționale/internaționale organizate de federațiile sportive naționale/internaționale și/sau un singur organism acreditat pe plan național/internațional țn sport”, se araăa într-o propunere legislativă adoptată de Senat, potrivit portalinvatamant.ro 

Potrivit documentului, tichetele de sportiv sunt bilete de valoare care se acordă pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță și sunt utilizabile pe teritoriul României.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută și votată de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, apoi promulgată de președintele României. (foto ilustrativ)

Comments

comments