„Cultură’n Șură” aduce teatrul pe ulițele argeșene. Pentru al doilea an consecutiv, teatrul profesionist poposește în satele argeșene. Localitățile Albeștii de Argeș și Buzoești sunt înscrise pe traseul caravanei Cultură’n Șură, care va prezenta spectacolul „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți autori români contemporani, în regia lui Victor Olăhuț.

Sâmbătă, 11 iulie, de la ora 21:30 toți iubitorii de teatru sunt așteptați în curtea casei Dobrescu din Albeștii de Argeș. Intrarea este gratuită. Spectacolul „Experimentul” îi are în distribuție pe actorii Marin Grigore, angajat al Teatrului Mic din București, cunoscut pentru rolurile sale din film și televiziune; Iulian Gliță, actor și profesor coordonator de ateliere de teatru în numeroase proiecte; actrița Florentina Năstase, dublu nominalizată drept cea mai bună actriță pentru rolurile sale din teatru și film.

„Experimentul” vorbește despre relația de prietenie nefirească dintre un magistrat și un hoț din locuințe, atingând astfel un subiect sensibil în societatea noastră: corupția din sistemul judiciar și incapacitatea cetățeanului cinstit (în text, femeia de serviciu) de a demasca hoția și impostura. Spectacolului i-a fost decernat premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, în anul 2017.

Copiii din sat vor participa la un atelier teatral susținut de actrița Ana Turos. Din echipa de implementare a proiectului mai face parte dramaturgul Flavius Lucăcel.

„Teatru pe uliță”, un proiect demarat de asociația Cultură’n Șură, va duce teatrul profesionist în 12 sate și comune din județele Dâmbovița, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Sălaj și Brăila. Pentru a afla când vom ajunge în comuna Buzoești, urmăriți caravana Cultură’n Șură pe site-ul www.culturansura.ro sau pe pagina de socializare facebook.com/culturansura.

Participanții la spectacole și atelier sunt rugați să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea socială.

„Cultură’n Șură” este o organizație non-guvernamentală creată la inițiativa regizorului Victor Olăhuț al cărei principal obiectiv este promovarea și dezvoltarea culturii în zonele cu acces limitat la cultură, cu scopul de a diminua diferențele de acest tip dintre comunitățile urbane și cele rurale. Din 2013 și până în prezent, asociația a prezentat gratuit 5 spectacole de teatru în peste 50 de localități rurale. S-au jucat mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată chiar în sânul comunității lor piese de teatru clasice sau contemporane.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Primăriile și bibliotecile comunelor Albestii de Argeș, Buzoesti, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, EduCab România, Tur Cento Trans, ArkMedia Advertising
Partener media: Radio România Cultural, Spotmedia.ro

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Comments

comments