Primarul Gheorghe Voicu a schimbat faţa comunei Bârla (Galerie foto). Bârla se dovedeşte a fi, sub conducerea primarului Gheorghe Voicu, una dintre comunele argeşene ce se apropie cu paşi repezi de nivelul de civilizaţie cerut de anul 2020.

De la asfaltarea drumurilor, dezvoltarea reţelei de apă potabilă şi investiţiile în şcoli şi până la organizarea de campanii umanitare pentru locuitorii aflaţi în situaţii dificile, colectarea selectivă a deşeurilor sau acţiunile de sterilizare a animalelor din curţi, toate contribuie la ridicarea nivelului de trai şi apropierea de un grad de civilizaţie normal pentru anii pe care îi trăim.

Comunicarea cu cetăţenii şi informarea pe căi moderne, precum contul de Facebook al Primăriei, reprezintă un plus în acest sens. Astfel, toată lumea poate afla, spre exemplu, ce investiţii sunt în derulare sau ce vecin are nevoie de donaţii de sânge şi de ajutor material din cauza unor afecţiuni medicale de care suferă.

Astfel, potrivit ultimului anunţ al primarului Voicu, stadiul lucrărilor privind proiectul de înființare și extindere a rețelei de alimentare cu apă din comuna Bârla este următorul: sunt realizați 37 Km de rețea din cei 45 prevăzuți, – sunt executate aproximativ 500 branșamente din cele 1445, sunt finalizate cele 3 foraje (puțuri) la 180 m adâncime în satul Urlueni iar lucrările la gospodăria de apă sunt destul de avansate.

Şcolile au acum toalete în interior, iar drumurile comunale sunt asfaltate, rând pe rând, în limita posibilităţilor materiale, dar într-un ritm destul de accentuat.

Tot aşa sunt anunţate zilele de colectare a deşeurilor reciclabile. Aşa cum este normal, în comună se ridică gunoiul menajer separat de deşeurile reciclabile. Fiecare gospodărie are la dispoziţie pubelă şi saci speciali pentru hârtie, plastic şi sticlă şi există un grafic special de ridicare a acestora.

În colaborare cu AULIM, în comună se desfăşoară un program de castrare a animalelor din curţi, pentru a limita înmulţirea căţeilor şi pisicilor şi evitarea apariţiei animalelor fără stăpân.

Nici viaţa sportivă nu este neglijată în Bârla. Comuna are o echipă de fotbal ce are sponsori consecvenţi datorită rezultatelor foarte bune.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI