Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Iohannis

0
22

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Nicolae Ciucă este noul premier desemnat de Iohannis. S-au încheiat discuțiile de la Palatul Cotroceni între președintele Klaus Iohannis, PSD, PNL și UDMR.

„Cred că e bine că am ajuns în faza asta, când se conturează formarea unui guvern”, le-a spus Klaus Iohannis liderilor PSD, PNL, UDMR și minorităților naționale la consultările pentru formarea noului guvern.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a spus, luni, că speră ca de joi să se apuce de treabă împreună cu echipa sa. „De joi, sperăm să ne apucăm de treabă. Cetăţenii aşteaptă de la noi stabilitate şi soluţii. În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se asigure o coaliție stabilă.

Trebuie să asigurăm o guvernare stabilă, să rezolvăm problemele cum sunt pandemia și criza energetică, dar și să avem un guvern care să poată lua deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este prima dată când într-un program de guvernare avem alocări substanțiale pentru capitolul social și pentru luarea de măsuri în situația de criză în care ne găsim„, a continuat Nicolae Ciucă.

”Toate acele variante, dacă nu făceam acum această coaliție, erau mult mai dure pentru români. Este un moment important. Am luat această decizie, dar eu vreau să îi asigur pe români că această coaliție nu este o coaliție necondiționată. Voi monitoriza modul în care va funcționa și mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi niciodată puse sub semnul întrebării sau stabilitatea financiară a României va fi pusă în pericol. Această coaliție este un compromis pe care îl facem, dar nu este necondiționată. Principiile liberale ne vom lupta în continuare pentru ele!”, a declarat Florin Cîțu imediat după consultări.

”A fost supusă la vot, astăzi, echipa de miniștri și a trecut cu majoritate. Eu vă spun că m-am uitat la tot ce s-a întâmplat în această perioadă și cred că ministerul Finanțelor este un minister important pentru orice prim-ministru. Dar în același timp, Ministerul Proiectelor Europene are un rol foarte important. PNRR, așa cum a fost negociat, rămâne în picioare”, a mai spus Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here