INVESTIŢIE Unul dintre cele mai mari proiecte ale Primăriei Piteşti din ultimii 20 de ani, construirea pasajului rutier de la Podul Viilor, în valoare de 8 milioane de euro, va demara peste câteva luni. O veste foarte bună pentru şoferii care circulă în zona Podul Viilor din Piteşti, unde, în fiecare zi, între orele 7.00 – 9.30 şi 16.00 – 18.00, traficul devine infernal. În aproximativ trei luni, vor începe lucrările la viitorul pasaj rutier Podul Viilor, practic una dintre cele mai importante şi utile investiţii din ultimii 20 de ani ale municipalităţii.

„Au fost obţinute toate avizele necesare şi aşteptăm să se mai aleagă prin licitaţie electronică la Bucureşti firma care va realiza acest obiectiv, acest ultim pas, înainte de începerea lucrărilor urmând a mai dura o lună, două. Pentru a nu se crea ambuteiaje în această zonă – care şi aşa este supraaglomerată – se va lucra pe un singur sens. Estimăm că lucrările pentru pasajul de la Podul Viilor se vor termina în cel mult doi ani”, ne-a declarat viceprimarul Cornel Ionică.
La ora actuală, un număr de cinci artere de circulaţie converg la nodul rutier de la Podul Viilor, acesta fiind în mod frecvent blocat de trafic. Recensămintele de circulaţie făcute la nivelul anului 2008 au arătat că 72,6% din traficul municipiului se desfăşoară prin zona mai sus menţionată. Prin realizarea obiectivului de investiţie propus, se va crea o legătură rapidă cu variantele ocolitoare ale oraşului, cu zonele industriale, asigurând o fluenţă bună a traficului, eliminând ambuteiajele, reducând riscul producerii de accidente şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţind calitatea aerului în zonă, zona Podul Viilor fiind una unde poluarea atinge foarte des cote mari.  Din investiţia de 8 milioane de euro, 98% va fi suportată din fonduri europene nerambursabile, iar 2% din bugetul local.
Pasajul va avea o lungime de 500 de metri, va începe din zona Pieţei de Gros de pe Calea Depozitelor şi va avea capătul aproape de Bazinul Olimpic. Astfel, dinspre Stefăneşti se va putea circula spre centrul Piteştiului direct pe sub Podul Viilor, fără să mai fie nevoie ca şoferii care vin de pe Calea Depozitelor să cedeze trecerea.
Pasajul va avea patru căi de acces şi sensuri giratorii, care să uşureze intrarea şi ieşirea de pe acesta. Pentru a putea realiza pasajul rutier aerian de la Podul Viilor care să fluidizeze traficul, Primăria Piteşti a trebuit să închirieze un teren de la SNCFR, o stradă veche de 40 de ani, practic prelungirea străzii Costache Negri spre Calea Depozitelor. CFR a acceptat ca Primăria să se folosească de teren pentru a construi pasajul, în schimbul unei chirii. Valoarea acesteia este de 2.000 de lei pe lună, pentru o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. În loc de 8 ani, cât se prevăzuse iniţial să dureze închirierea, CRF a acceptat doar un termen de 3 ani, după care se va trece la renegociere şi, probabil, la o majorare a sumei. În plus, CFR a cerut Primăriei Piteşti şi o garanţie de bună execuţie în valoare totală de 5.000 de lei, bani pe care îi va primi înapoi numai după ce pasajul va fi finalizat.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI