Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul judeţean Mihail Tudor crede că mărirea salariilor pentru funcţionarii publici ai CJ Argeş este nejustificată de vreme ce judeţul nostru se află pe ultimele locuri din ţară în atragerea de fonduri europene, lucru de care se ocupă chiar cei care vor încasa zeci sau chiar sute de milioane de lei pe lună.

“Referitor la Hotararea adoptată azi, 27.07.2017, de către Consiliul Județean Argeș, cu privire la stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici din cadrul Consiliului Județean, consilierii Partidului pentru Argeș și Muscel (PAM ) nu au fost de acord, din urmatoarele considerente:

Nu se respectă un principiu important al legii, anume acela al stimularii personalului, în sensul recompensării performanțelor profesionale obținute, pe baza unor criterii clare și transparente.

Cu alte cuvinte, suntem de acord cu aceste creșteri salariale ale funcționarilor CJ și ale instituțiilor subordonate, în condițiile creșterii calității serviciilor acordate cetățenilor judeţului Argeş. Ori, în acest moment, nu avem certitudinea că aceste creșteri salariale vor duce la creșterea calității actului administartiv și a responsabilității funcționarului public. Spre exemplu, în acest moment Argeșul se află pe ultimele locuri din ţară în ceea ce privește atragerea fondurilor europene.

Nu se respectă un alt principiu, anume al sustenabilității finaciare, în sensul respectării plafoanelor cheltuielilor de personal stabilite pro bugetul anual aprobat”, Mihail Tudor – consilier județean PAM, Dan Drăguțoiu – consilier județean PAM.

Comments

comments