Manual de EDUCAŢIE FIZICĂ pentru elevii de clasa a cincea! Avalanşă de reacţii negative din partea părinţilor

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat joi că elevii din clasa a 5-a vor avea din toamnă manual și la disciplina Educație fizică și sport.

„€Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. (…) În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții și pentru aceste situație” a scris Liviu Pop pe Facebook.

Ministrul a postat și un link unde poate fi consultat unul dintre manualele aprobate.
AICI.

Manualul de Educație fizică și sport îi are autori pe: Laurențiu Oprea, Vera Ana Pîslaru, Marilena Geanina Calistru, Dorin Stoican și Vicol Eduard Nicușor Șuță.

Primul capitol din manual este cel privind „€Organizarea activităților motrice” și cuprinde următoarele lecții: „Formații de adunare în linie pe un rând și pe două rânduri”, „Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia”, „Alinieri în linie și în coloană”, „Întoarceri de pe loc”, „Formarea coloanei de gimnastică”, „Pornire și oprire din mers”, „Treceri dintr-o formație în alta”.

Capitolul doi din manual se intitulează „Dezvoltare fizică armonioasă” iar cel de-al treilea, „Capacitate motrică”. La capitolul patru, elevii vor învăța despre disciplinele sportive și la capitolul cinci, despre igiena și protecție individuală. „Comportamente și atitudini” este titlul capitolului șase.

Reacţiile la postarea ministrului au fost, în majoritate critice. Părinţii sunt revoltaţi că se cheltuie bani în plus şi fără rost în loc să se facă săli şi terenuri de sport, că ghiozdanele, şi aşa grele, vor fi şi mai grele şi că programa devine tot mai aglomerată în loc să fie simplificată!

”€Copiii au nevoie de mişcare! Învaţă destul la 10-12 materii (lb. română , istorie, geografie,etc) În majoritatea ţărilor, elevii au câte 5-6 ore de ed. fizică (de aici şi performanţele sportive la jocurile olimpicie, campionate europene şi mondiale,etc) ! Faceţi terenuri şi săli de sport ! Introduceţi mai multe ore de educaţie fizică ! Mens sana in corpore sano !”

”€Poate vă gândiţi un pic şi la copiii care trebuie să care ghiozdanele în spate şi ai căror părinţi nu au maşini să fie duşi la şcoală”

”€Lăsaţi manualele la sport, oricum ghiozdanele sunt grele. Fiecare ministru are ceva cu manualele. În loc să mai tăiaţi din programa şi aşa încărcată voi tot aglomeraţi. Am făcut sport de performanţă fără manual. Cheltuiţi bani publici cumpătat, suntem prea sărăci să-i aruncăm pe fereastră”

”€Sunt şcoli cu toalete în curte, iar voi cheltuiţi banii pe manuale de sport….super inteligent ministru!!!!”

”€Nu sunt săli şi terenuri de sport, puteţi să faceţi 10 manuale”

”€Altă sursă de sifonat bani!”

”€Aştept cu nerăbdare manualul de dirigenţie!”

”€Şi mişcare când mai fac ?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.