28 iulie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Şapte cazuri noi în acest an, în Argeş

0
466

Vineri, 28 iulie, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arges marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei este un eveniment anual, cu atenția mondială îndreptată asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatita virală. Este o oportunitate globală de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi a accesului la testare şi tratament.

La nivel mondial, 400 de milioane de persoane trăiesc cu virusurile hepatitei B și C şi 1,4 milioane mor anual din cauza acestor infecţii; 95% din oamenii care trăiesc cu hepatite virale nu știu că sunt infectați; 4.000 de persoane mor în fiecare zi, în timp ce există medicamente salvatoare de vieți.

37 de cazuri noi de hepatita, în Argeş, în 2016

La nivelul judetului Arges, in anul 2016 s-au inregistrat 27 de cazuri de hepatita virala acuta tip A, 8 cazuri de hepatita virala acuta tip B si 2 cazuri de hepatita virala acuta tip C, iar in 2017, pe primele 6 luni s-au inregistrat 5 de cazuri de hepatita virala acuta tip A, un caz de hepatita virala acuta tip B si un caz de hepatita virala acuta tip C.

La Adunarea Mondială a Sănătății din luna mai 2016, Statele Membre ale OMS au hotărât adoptarea primei Strategii de Eliminare a Hepatitei, cu obiective ambițioase și cu scopul de eliminare a hepatitelor virale până în anul 2030. Tema campaniei din acest an este: ELIMINAREA HEPATITEI.

Campania are ca scop creșterea nivelului de conștientizare a populației în privința poverii uriașe reprezentată de hepatitele virale și îmbunătățirea prevenirii bolilor și a accesului la testare, tratament și îngrijire.

Pentru a accentua tema eliminării va fi continuată NOhep, o mișcare globală de eliminare a hepatitei virale, care unește oamenii și oferă o platformă prin intermediul căreia aceștia să vorbească, să se implice și să acționeze pentru îndeplinirea angajamentelor globale și eliminarea bolii până în anul 2030. Obiectivul NOhep este de a implica peste 300 de milioane de oameni până în anul 2030, pentru a accelera acțiunile necesare eliminării hepatitelor virale. Dacă acționăm acum, vom salva 7 milioane de vieți până în anul 2030.

În scopul atingerii obiectivului NOhep de a ajunge la 300 de milioane de susținători până în anul 2030, avem nevoie de ajutorul tuturor. Alăturați-vă mișcării globale și fiți parte din ceea ce face din eliminarea hepatitelor virale următoarea noastră mare realizare.

În România, Campania cu sloganul „ELIMINAREA HEPATITEI” este coordonată metodologic de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here