Adrian Miuţescu, preşedinte PNL Argeş: La Dacia, salariul mediu e de 4.500 lei, iar la Consiliul Judeţean sare de 10.000

4,415 views

Comunicat de presă: Visul unei zile de vară: să lucrezi la Consiliul Județean Argeș.

“Indolența celor de la PSD-ALDE pare să nu aibă limite, indiferent de opinia celor din jur. În timp ce unii oameni muncesc din greu pentru un salariu minim pe economie, din care se chinuie de la o lună la alta să supraviețuiască, să plătească rate, să își susțină copiii la școală, “șmecherii”, funcționari în diverse instituții, își votează între ei salarii la care un om obișnuit nu ar visa nici după zeci de ani de muncă.

Așa se face că, joi, în ședința Consiliului Județean Argeș, șefii instituției, alături de consilierii județeni PSD-ALDE, au votat cu două mâini, cu aroganță, sfidare și nepăsare, noua grilă de salarizare.

Deși PNL, PMP și PAM nu au votat aceste majorări, bineînțeles, că votul pentru majorarea salariilor, a trecut fără emoții pentru beneficiari.

Este o bătaie de joc pe față, fără nicio jenă, a acestor oameni care și-au mărit salariile, ajungând să depășească chiar 10.000 de lei, pe spinarea noastră, a tuturor. Cei de la PSD-ALDE, nu doar că sfidează inteligența oamenilor care muncesc din greu pentru salarii de mizerie, dar mi se pare un mod josnic de a demonstra că puterea le aparține. De ce nu s-au gândit la o corelare cu salariile celor din mediul privat? De ce s-au gândit să mărească salariile doar pentru ei înșiși, nu și pe cele ale oamenilor de rând, ale angajaților obișnuiți? Până când cred ei că oamenii mai rabdă în tăcere atâta umilință, în doar cateva luni de când au preluat puterea? Sunt întrebări la care, probabil nu vom primi răspunsuri concrete, dar la care cetățenii, sper, să se gândească serios și să treacă peste teamă, indignare și dezamăgire, luând atitudine, a declarat Adrian MIUȚESCU, președintele PNL Argeș.

Liderul PNL Argeș a transmis un mesaj clar conducerii CJ Argeș, chiar în timpul ședinței in care a fost aprobată majorarea de salarii:
Legea salarizării unice nu a impus un prag. Fiecare vrea un salariu cât mai mare, dar haideți să ne uităm și la cei care produc în țara asta, să vedem cât e de corect. La Dacia e un salariu mediu de 4500 lei, firmă care are un aport important la bugetul României. Care ar trebui să fie salariile în administrație? Pentru că nu cred că performanțele sunt maxime la noi! Ce ni se propune acum este la nivelul maxim, comparabil cu Primăria Generală a Capitalei, unde problemele sunt mult mai mari. La Karcher Curtea de Argeș salariul mediu e de 3500 lei. Când vor vedea salariile din CJ, cei din societate vor fi total descurajați să se mai angajeze la privat. Este o lege proastă, n-avem nimic cu persoanele care lucrează aici, dar nu trebuie să punem în pericol economica județului, a declarat Miuțescu.

Liberalul a ținut să spună și că în cadrul unor instituții subordonate CJ mulți angajați sunt plătiți cu salariul minim. “Nu este corect ca majorările să fie făcute doar la vârf, iar alții să stea pe salariul minim. Pentru unii suntem mumă, pentru alții ciumă”.

Acestea vor fi salariile după noua grilă:
– 13.000- președinte
– 11.513 lei – secretarul judeţului
– 11.412 lei – arhitectul şef
– 11.035 lei – directorul executiv
– 10.150 lei – pentru funcţia şef de serviciu
– 9.425 lei – pentru fiecare şef de birou
– 7.004 lei – pentru funcţia de auditor superior
– 5.003 lei – vor avea consilierii, consilierii juridici şi inspectorii principali
– 3.451 lei – vor avea referenţii
– 2.683 lei – vor avea şoferii

Comments

comments