Conducerea Universităţii Piteşti refuză să deblocheze garanţia bancară a firmei care a construit sala de sport

universitateÎn urmă cu trei ani, Universitatea din Piteşti inaugura în zona corpurilor de pe strada Gheorghe Doja cea mai modernă sală de sport din judeţ, menită a găzdui chiar şi competiţii internaţionale. Deşi lucrarea a fost extrem de apreciată şi lăudată, firma care a executat lucrarea se luptă şi acum prin tribunale cu Universitatea de Stat, care refuză să-i deblocheze suma de 1,6 miliarde lei, garanţia bancară depusă de constructor înaintea începerii lucrărilor. Motivul care stă la baza acestui refuz ar fi acela că lucrarea a fost executată în mandatul fostului rector Gheorghe Barbu, iar actualul rector, Ionel Didea, ar avea unele poliţe de plătit predecesorului său. „Actuala conducere mi-a invocat nişte motive puerile, care nu au nicio legătură cu contractul de execuţie. În principal, problema o reprezintă faptul că discutăm despre o lucrare făcută pe timpul fostului rector, iar de aici au început şi neînţelegerile. Personal, mi s-a spus că lucrarea nu e bine făcută pentru că, atunci când plouă, se strânge apă la baza lucrării, dar asta nu are legătură cu noi, ci cu proiectantul. Firma mea a fost doar executantă a unui proiect. Acesta este, practic, motivul invocat de Universitate pentru a-mi ţine banii blocaţi, iar eu, din această cauză, nu mai am activitate”, ne-a declarat directorul general Ilie Iancu, de la firma SC Confort, cea care a executat lucrarea.
Întreaga lucrare s-a ridicat la suma de 4, 4 miliarde lei vechi, bani care au fost plătiţi de Universitatea de Stat, mai puţin garanţia de 1,6 miliarde. Pentru că nu a existat înţelegere, SC Confort SRL a dat Universitatea în judecată ca să-i fie deblocată garanţia. În plus, patronul firmei de construcţii se mai plânge şi de faptul că, după că ce stă cu 1,6 miliarde de lei blocate de peste trei ani de zile, a mai fost nevoit să plătească şi o taxă de timbru de 160 de milioane. „Nu înţeleg ce au aceşti oameni cu mine şi de ce a fost implicată firma mea în răfuieli personale dintre cei de la Universitate. Tot eu sunt cel care trebuie să plătesc pentru a-mi debloca propriii bani. Am activitatea firmei blocată şi, ca să pot plăti acea taxă de timbru, am cerut ajutor judiciar”, a mai declarat Ilie Iancu.
După ce îşi va recupera banii, directorul firmei de construcţii este hotărât să mai intenteze încă un proces Universităţii din Piteşti, în vederea solicitării de daune pentru cele 1,6 miliarde blocate timp de trei ani, bani care au ţinut pe loc activitatea societăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.