Acţiuni în pieţe

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Piteşti au efectuat o acţiune punctuala pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu ţigări, în zona Pieţei Ceair şi străzile adiacente, ocazie cu care au depistat pe numitul I.G., de 56 ani, din comuna Corbi, conducând un autoturism, iar sub scaunul conducătorului auto, s-au găsit ţigarete care nu aveau timbru fiscal emis de autorităţile statului român. Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi s-a întocmit dosar penal, conform art. 270 alin. 3, raportat la art. 270 alin. 1, din L.86/2006.
 De asemenea poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, ocazie cu care pe str. Depozitelor au ridicat în vederea confiscării produse agroalimentare de import, în valoare de 465 lei, aparţinând unei întreprinderi individuale. Totodată a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a administratorului, conform art. 1 lit. e, din L.12/1990, cu suma de 2.000 lei.
 
Persoane  încarcerate
 Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti l-au identificat pe I.A.I., de 23 ani, din Piteşti, pe numele căruia Judecătoria Piteşti a emis mandat de executare a pedepse închisorii, fiind condamnat un an şi şase luni închisoare. Bărbatul a fost predat lucrătorilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri.
 Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Câmpulung l-au depistat pe P.L.N., de 41 ani, din localitate, împotriva căruia Judecătoria Târgovişte a emis un mandat de executare a pedepse închisorii în baza căruia a fost condamnat la 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Bărbatul a fost predat lucrătorilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri.
 
Comercializa produse cu termenul de valabilitate depăşit şi fără documente de provenienţă
 Poliţiştii Biroului Ordine Publică Câmpulung, Compartimentul Siguranţă Publică, au efectuat un control la o societate cu profil comercializarea cărnii şi a produselor din carne, ocazie cu care au identificat expuse la vânzare produse în valoare de 120 lei, cu termenul de valabilitate expirat. S-a solicitat şi sprijinul unui reprezentant al D.S.V. Argeş, iar în urma verificărilor efectuate s-au mai identificat la vânzare 18 kg carne şi produse din carne neetichetate şi care prezentau vădite modificări organoleptice în valoare de circa 350 lei. Totodată, a fost găsită în camera frigorifică a magazinului cantitatea de 105 kg. carne şi 20 kg. produse lactate, fără documente de provenienţă şi semne de identificare, în valoare de 1.900 lei, precum şi cantitatea de 28 kg. carne şi produse din carne, care prezentau vădite modificări organoleptice. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 358 C.p..

Deţinea alcool fără documente de provenienţă
 De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate pe linia producerii şi comercializării de alcool şi produse alcoolice, a fost depistată C.L , de 54 ani, din Câmpulung, care deţinea, într-o magazie a societăţii pe care o reprezenta cantitatea de 180 l. alcool, fără documente legale de provenienţă. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 1 litera (l), din L.571/2003.
 
Comercializau produse de panificaţie fără documente
 Poliţiştii Biroului Ordine Publică Curtea de Argeş, Compartimentul Siguranţă Publică, au acţionat pe raza de competenţă ocazie cu care au identificat pe N.G., de 40 ani, care comercializa 50 pâini franzelă, fără documente de provenienţă.
Persoana a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990, iar cantitatea de 50 pâini franzela confiscata valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş, Trezoreria Piteşti. 
De asemenea, a mai fost depistată M.V.E., de 46 ani, care comercializa 60 pâini franzelă, fără documente de provenienţă.
Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform L.12/1990, iar cantitatea de 60 pâini franzelă a fost confiscată valoric, suma de bani fiind depusă la A.J.F.P. Argeş, Trezoreria Piteşti.   
 Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Ordine Publică – Proximitate Costeşti au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă ocazie cu care au depistat pe D.I., de 34 ani, din comuna Buzoeşti, care a expus spre vânzare produse de panificaţie fără documente legale şi produse cu termenul de valabilitate expirat. Aceasta a fost sancţionată contravenţional conform L.12/1990, cu amendă în valoare de 500 lei şi a fost confiscată suma de 27 lei reprezentând valoare produselor comercializate fără documente precum şi produsele cu termenul de valabilitate expirat.
 
Transporta cereale fără documente de provenienţă
 Poliţiştii Formaţiunii Rutiere Costeşti au acţionat împreună cu lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, ocazie cu care a fost depistat pe R.N., de 54 ani, din comuna  Izvoru, conducând pe DJ 504, o autoutilitară în care transporta cantitatea de 840 kg. grâu, fără documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform L.12/1990, cu amendă în valoare de 1.000 lei şi s-a confiscat suma de 600 lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de grâu transportate.

Transporta produse de menaj fără documente de provenienţă
 
Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Ordine Publică Mioveni au acţionat pentru respectarea legalităţii transportului de mărfuri, conform L.12/1990, ocazie cu care au depistat în trafic, pe C.M., de 28 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară produse de menaj, în valoare totală de 600 lei, fără documentele legale. Susnumitul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.000 lei, conform L.12/1990, iar bunurile transportate au fost ridicate în vederea confiscării.
 
Activităţi silvice
 Poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au acţionat în data de 08.04.2014 pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la regimul silvic, ocazie cu care au depistat un număr de 8 persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani care transportau material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010 în valoare totală de 16.000 lei. De asemenea a fost confiscată şi predată ocoalelor silvice competente cantitatea de 5,3 m.c. material lemnos.
Totodată poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care l-au identificat pe T.D., de 30 ani, din comuna Mălureni, care a tăiat fără drept 6 arbori, specia fag, dintr-o pădure privată din comuna Mălureni. În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 108, 110 din L.46/2008.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI