COMPETIŢIE Primarul Costel Bâlea şi-a provocat sătenii la concursuri originale şi inedite, răsplătite cu premii haioase.
Sâmbăta trecută, primarul din Oarja, Constantin Bâlea, a organizat o zi plină de concursuri care mai de care mai originale şi mai amuzante. Judecând după faptul că la start au fost prezenţi, încă din primele ore ale dimineţii, de la copii de o şchioapă, la venerabili în baston, edilul s-a dovedit a fi fost extrem de inspirat, iar ideea sa, apreciată de orjeni.
Printre întrecerile puse la cale de primarul Bâlea s-au numărat o cursă de biciclete şi un miniturneu de fotbal, dar şi un concurs de alergat în saci, rezervat copiilor, şi unul de tras sfoara – concurs pe echipe, unde orjenii şi-au arătat forţa muşchilor. Evident, în fruntea lor, primul la toate, s-a aflat chiar primarul. Cea mai tare dintre probe a fost însă concursul de mâncat, în care concurenţii trebuiau să înfulece, contra timp, un cârnat, un praz şi un ardei. Iute! Deloc inhibaţi sau reticenţi, spre amuzamentul spectatorilor, zeci de locuitori ai comunei, de toate vârstele, şi-au pus mintea ca să dovedească tot ce era în farfurie.  

Raţa, capra şi purcelul – premiile mâncăcioşilor

Premiile au fost la fel de haioase ca şi probele de concurs, dar foarte apreciate de câştigători. Primii dintre competitorii din proba de mâncat au primit, în funcţie de poziţia pe care au ocupat-o: locul III – o raţă, locul II – o căpriţă, iar locul I – un purcel.
Bicicliştii cei mai rezistenţi şi mai rapizi s-au ales cu diplome, dar şi cu biciclete, triciclete şi echipament sportiv de firmă, iar fotbaliştii au fost recompensaţi cu mingi de piele, cupe şi medalii.
Micuţii care au alergat în saci au primit din partea primarului seturi de lenjerii de pat, asta ca să poată dormi liniştiţi, după o zi destul de agitată.
Festivitatea de premiere a fost onorată cu prezenţa, ca şi întreaga zi, de altfel, de invitaţii speciali ai primarului Bâlea, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Teodorescu, şi secretarul general al PDL, Florin Frătică.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI