DATORII OMV Petrom Bucureşti – Rafinare, Spitalul Judeţean, Primăria Buzoieşti, Metabet, Lactag, Soares da Costa, Lisa Draexlmaier şi Alprom, în topul datornicilor la Apă Canal 2000.
Apă Canal 2000 Piteşti a publicat, în urmă cu câteva zile, lista actualizată a datornicilor, firme care au cam „uitat” să îşi achite apa consumată. În cazul unora, datoriile sunt mai vechi de un an, însă alţii au de plată doar facturile pe două-trei luni în urmă. Surprinzător, pe listă apar şi nume precum OMV Petrom Bucureşti – Rafinare, Spitalul Judeţean, Primăria Buzoieşti, Metabet, Lactag, Lisa Draexlmaier şi Alprom.
Topul datornicilor este condus de firma portugheză „Soares da Costa”, cea care a fost angajată chiar de către Apă Canal, după o licitaţie internaţională, să execute proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din oraş. După ce că, de multe ori, au făcut treabă de mântuială, de mai bine de un an portughezii nu şi-au plătit nici apa consumată, valoarea datoriei ridicându-se la aproape 11 miliarde de lei vechi.

Spitalul Judeţean – cu  700 de milioane de lei datorie

Fosta „SC Apă Argeş SA”, societate a Consiliului Judeţean, care distribuia apa potabilă în comunele argeşene, ocupă locul 2 în topul datornicilor, cu 7,2 miliarde, iar pe locul 3 se situează „Termo Calor Confort”, actuala societate de termoficare din Piteşti, cu 5 miliarde de lei neachitate, unele dintre facturi fiind mai vechi de 90 de zile. Defuncta „Termoficare 2000 SA Piteşti” are de plată 3 miliarde, rămase neplătite de la declararea falimentului. Printre datornici mai apar OMV Petrom SA Bucureşti – Rafinare, cu suma de 1,6 miliarde, chiar dacă datoria se referă doar la ultimele două facturi, Serviciul Public Local de Termoficare, care a aparţinut tot Primăriei Piteşti, cu 10 miliarde, datorii vechi de peste un an, dar şi  Spitalul Judeţean – cu  700 de milioane de lei, datorie curentă. Primăria Buzoieşti are şi ea de achitat, în total, 1 miliard de lei vechi, sumă acumulată începând de acum un an. Metabet, Lactag, Lisa Draexlmaier, OMV Petrom şi Alprom sunt şi ele pe listă, având datorii mai vechi de 3 sau chiar 6 luni.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI