La începutul lunii ianuarie a.c., Bursa de Valori Bucureşti a publicat o informare în atenţia investitorilor de la Geopec Piteşti: societatea a intrat oficial în faliment, bunurile acesteia urmând să fie valorificate în vederea recuperării creanţelor celor 31 de societăţi, instituţii şi persoane fizice înscrise la masa credală.
Geopec a fost înfiinţat în anul 1991 şi a avut ca obiect de activitate conservarea şi închiderea minelor, lucrări de foraje geologice, executarea drumurilor forestiere şi refacerea celor existente, lucrări de demolare prin împuşcare, exploatarea şi prelucrarea rocilor ornamentale, precum şi cercetare geologică.

Având în vedere aceste activităţi, Geopec se numără printre puţinele unităţi din judeţul nostru care au primit autorizaţie să deţină şi să utilizeze material explozibil.
În anul 2004, APAPS a declanşat procedura de privatizare, SC Geopec transformându-se în SA, fiind scoase la vânzare, la acel moment, un număr de peste 200.000 acţiuni.
La finele lui 2010, SC Geopec a intrat în reorganizare, numai că, după o evaluare trimestrială a activităţii, administratorul judiciar a ajuns la concluzia că societatea nu îşi poate acoperi datoriile din contractele de prestări servicii deţinute până la acel moment. Prin urmare, s-a decis scoaterea la vânzare a unor bunuri aflate în patrimoniul societăţii Geopec, şi s-a trecut la evaluarea proprietăţilor deţinute de societate, printre care se numără un teren în Câmpulung şi clădirea de pe str. Gh. Doja din Piteşti (construită pe trei niveluri), în care funcţionează aceasta.
Procedura abia a început şi urmează ca administratorul judiciar să valorifice bunurile societăţii pentru a achita o parte din datorii.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI