Ciudăţenii electorale în Argeş

CAMPANIE….ALTFEL Partidul Poporului – Legea Cojocaru candidează la Primăria Piteşti cu o listă de consilieri compusă dintr-un singur om, iar candidatul PSR la fotoliul de primar al Piteştiului este, în acelaşi timp, şi candidat la şefia CJ. La Râca şi Cicăneşti, primarul candidează… de unul singur, la Bogaţi candidează un mort, iar la Costeşti, atât Marian Niţă, cât şi Dan Vasile s-au pus pe bannere alături de Constantin Nicolescu.

Promisiuni gogonate, sloganuri aiurea, sunt deja „reguli” pentru campaniile electorale. Argeşul nu a ieşit în evidenţă de data aceasta cu prea multe lucruri de genul acesta, dar nici la noi nu lipsesc situaţiile… ciudate. Le avem şi noi pe ale noastre! Recordul de candidaţi care se bat pentru un post de primar se înregistrează la Piteşti. Aici, votanţii vor trebui să aleagă din nu mai puţin de 12 pretendenţi la fotoliul de edil-şef al oraşului. Deşi ai de unde alege, cum spune românul, din acest pluton s-au desprins doi candidaţi: Daniel Dragomir, reprezentantul Alianţei pentru Argeş şi Muscel, şi Tudor Pendiuc din partea USL. În ceea ce-l priveşte pe candidatul Partidului Socialist Român la fotoliul de primar al Piteştiului, Teodor Dan Cărămizaru, acesta joacă la două capete: este şi candidat la şefia CJ Argeş din partea PSR. Tot la Primăria Piteşti mai apare o situaţie ciudată: Partidul Poporului –Legea Cojocaru a depus o listă de consilieri cu … un singur om, deşi Consiliul Local are 23 de locuri.  

Inflaţie de … candidaţi la Mărăcineni şi Costeşti

Nu doar la Piteşti este mare bătălia pe scaunul de primar, ci şi în alte localităţi din judeţ. Următoarea localitate, ca număr de candidaţi înscrişi, după Piteşti, este Mărăcineniul, unde nu mai puţin de 9 persoane se luptă să ajungă primar. Şi la Costeşti este inflaţie de candidaţi, cu 8 pretendenţi la fotoliul de edil. În multe alte comune, cum ar fi Băiculeşti, Bradu, Drăganu, Merişani, Muşăteşti, Stâlpeni, actualii primari au câte 6 contracandidaţi. Şi în oraşele importante bătălia e mare: Câmpulung – 7, Curtea de Argeş – 6, Topoloveni – 5, Ştefăneşti – 5. În alte locuri însă, lupta se dă 1 la 1, adică doar între candidaţii USL şi cei ai Alianţei pentru Argeş şi Muscel. Această situaţie se regăseşte la Şuici, Ungheni, Stoeneşti, Rociu şi Negraşi.  

La Râca şi Cicăneşti, primarul candidează… de unul singur

Dacă în multe locuri bătălia este una acerbă, în două comune din Argeş, Cicăneşti şi Râca, lupta electorală lipseşte cu desăvârşire. Nu că votanţii ar fi prea calmi şi nu ar avea vreo părere, dar actualii primari nu au… contracandidaţi. „Da, aşa este, candidez de unul singur! Numai să nu se întâmple ceva şi să ies pe locul doi, că ar fi de râs!”, ne-a declarat Ion Ionescu de la Cicăneşti. Atât Ion Ionescu, cât şi colegul său de la Râca, George Burcea, reprezintă USL, unul fiind însă PSD-ist, altul – liberal. În cazul lor însă, asta nu mai contează absolut deloc.

Candidatul mort şi candidatul din arest

O situaţie cu adevărat specială este cea a şefului ISCIR Argeş, Valeriu Pavel Tudor, care este candidat al Alianţei la Primăria Ştefăneşti, dar este şi…. arestat preventiv. El a fost acuzat pentru dare de mită la doar două zile după începerea campaniei electorale. La fel de ciudată este şi lupta electorală de la Bogaţi, unde candidatul Alianţei pentru Argeş şi Muscel, Alexandru Zîm­­broianu, în vârstă de 62 de ani, a decedat la câteva zile după începerea oficială a campaniei şi, conform legii, nu a mai putut fi înlocuit.

La Costeşti, doi candidaţi şi-au pus acelaşi susţinător

Deşi USL-ul este compus din trei partide (PSD, PNL şi PC), la Costeşti, lucrurile stau pe dos în ce priveşte candidaţii la fotoliul de primar. Marian Niţă candidează din partea PSD şi PNL, iar Ion Vasile, de la PC. Iar dacă cei doi nu s-au înţeles în privinţa candidaturii, nu se înţeleg nici în ce priveşte afişajul electoral. Şi unul şi celălalt şi l-au revendicat pe preşedintele CJ, şi, drept urmare, fiecare apare pe bannere ca fiind susţinut de Constantin Nicolescu. Ce o mai înţelege electoratul din asta este greu de spus.

Soţul – candidat la şefia CJ, iar soţia – la Primăria Piteşti

Un lucru inedit vine şi din partea PP-DD Argeş, unde Marian Fulga candidează la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar soţia acestuia, Sanda Fulga, s-a înscris în lupta pentru funcţia de primar al Municipiului Piteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.