Ciprian Berevoianu, directorul executiv al ITM / Cel mai tânăr şef de instituţie din Argeş

CARIERĂ În timp ce alţii încă se mai gândesc şi la 30 de ani ce vor să facă în viaţă, actualul director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, Ciprian Berevoianu, se poate lăuda cu un parcurs profesional pe care mulţi îl încep după 40 de ani.
Născut pe 27 mai 1979, în oraşul Scorniceşti, Ciprian Berevoianu şi-a petrecut prima parte a copilăriei în comuna Nucşoara, un loc pe care şeful cel mare de la ITM îl consideră binecuvântat de Dumnezeu. „Nimic nu cred că poate egala frumuseţea şi liniştea acestui loc, pe care îl consider paradisul copilăriei mele. Pescuitul, cositul fânului, scăldatul în Râul Doamnei, serile distractive din tabăra şcolară de la Nucşoara, sunt momente ce mi-au rămas întipărite în minte pentru tot restul vieţii”, susţine Ciprian Berevoianu.
Absolvent al Facultăţii de Mecanică şi Tehnologie din cadrul Universităţii Piteşti, specializarea „Inginerie economică industrială”, Ciprian Berevoianu mai are prins în CV şi un master în „Managementul securităţii, sănătăţii şi al relaţiilor de muncă”.
Căsătorit din 2001 cu Cosmina, şeful de la ITM este tatăl a două fetiţe, Sara Maria, de doi ani şi nouă luni, şi Ana Rebeca, în vârstă de un an.

La 29 de ani, era adjunct la ITM, iar la 31 conducea deja instituţia

Dacă, din punct de vedere familial, Ciprian Berevoianu se consideră un om împlinit, acelaşi lucru se poate spune şi despre cariera sa profesională. A început ca referent la Casa Judeţeană de Pensii Argeş, după care a ocupat funcţia de coordonator judeţean în cadrul Institutului Naţional de Cercetare în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale. A continuat ca şef de serviciu, până în 2009, când a fost numit inspector şef adjunct, la numai 29 de ani, la ITM Argeş. După doi ani, Ciprian Berevoianu a fost avansat, în urma unui concurs, ca inspector-şef în cadrul aceleiaşi instituţii, funcţie pe care o deţine şi în prezent.

În fiecare dimineaţă, în drum spre serviciu, trece pe la biserică

Deşi cea mai mare a timpului şi-o împarte între serviciu, politică şi familie, cea din urmă sacrificată de multe ori, din cauza orelor târzii pe care trebuie să le petreacă la birou sau pe teren, Ciprian Berevoianu îşi alocă o mică parte din timp şi pasiunilor sale, fiind un colecţionar înrăit de monede şi păpuşi din porţelan. Un alt lucru de care şeful de la ITM ţine încă din copilărie este biserica, un loc pe unde Ciprian Berevoianu trece în fiecare dimineaţă, în drumul său spre serviciu. Ca orice om care are credinţa în suflet, Berevoianu nu este o fire superstiţioasă, considerând acest lucru „un subterfugiu al oamenilor slabi, care vor să-şi mascheze eşecurile din viaţa de zi cu zi”. Ca unul care a urcat de la o vârstă destul de mică pe scara profesională, şeful de la ITM consideră că adevărata cheie a succesului este munca, seriozitatea şi moralitatea: „Orice tânăr poate fi ajutat profesional pentru a corespunde unor cerinţe şi standarde, însă nu îi poţi insufla anumite calităţi precum moralitatea şi seriozitatea. Acestea sunt înnăscute şi doar se cizelează pe parcursul evoluţiei profesionale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.