Ciclonul care se formează din Marea Neagră va aduce ploi torențiale. Este posibil să se anunțe COD ROȘU

Ciclonul care se formează din Marea Neagră va aduce ploi torențiale. Este posibil să se anunțe COD ROȘU. Ciclonul aduce ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică în jumătate de ţară, în următoarele trei zile iar Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate inclusiv avertizări de tip COD ROȘU.

Ciclonul va aduce și furtuni şi rafale de vânt de până la 90 de km/h. În sudul, estul şi centrul ţării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-50 l/mp.

„Este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Aceasta nu a exclus ca, în funcție de evoluția fenomenelor meteo, să fie emisă şi o alertă de cod roșu.

Avertizarea este valabilă până duminică, 20 iunie, la ora 22.00.

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată de un satelit, iar imaginile au fost publicate de site-ul SAT24.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here