Centrul de Cultură “Brătianu” organizează în data de 5 aprilie 2016, cu ocazia împlinirii a 23 de ani de la înființare, Ziua Porților Deschise  la Vila Florica din orașul Ștefănești, județul Argeș.

Cu această ocazie, în semn de apreciere și recunoștință, invităm pe toți cei care doresc, să viziteze conacul familiei Brătianu, situat în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, un loc încărcat de istorie în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă, care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, care au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne.

În prezent, în Vila Florica, monument istoric clasa A cod  AG-II-a-A-13805.01, îşi are sediul şi îşi desfăşoară activitatea Centrul de Cultură „Brătianu” instituţie publică de cultură, cu personalitate  juridică, finanţată din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul de stat şi judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş. 

Instituţia  iniţiază şi desfăşoară proiecte şi programe culturale în domeniul educaţiei permanente  şi culturii tradiţionale şi a fost înfiinţată  prin Ordinul  Ministrului Culturii  nr. 518/05.04.1993.

Prin activitatea sa, Centrul aduce în atenţia publicului figurile marcante ale acestei familii şi contribuţia lor la cultura şi istoria românilor, respectiv formarea României Moderne şi a României Mari. Totodată, instituţia are un  rol important în păstrarea şi perpetuarea moştenirii şi tradiţiei celebrei familii de oameni politici, ziditori de neam şi ţară.

Vizitarea este gratuită în intervalul orar 9.00- 16.00.
                

Comments

comments