Celebrități din străinătate “made in România”

439 views

Fără îndoială țara noastră abundă de personaje marcante, unele dintre ele contemporane cu noi. Cu toate acestea, mulți dintre voi nu știu că mai sunt și unele personalități din străinătate care chiar dacă nu au naționalitate română, au într-un fel sau altul legături cu țara noastră.

În ultima perioadă au fost comemorate personalități marcante ale județului Argeș, precum Romulus Constantinescu, Emil Ivănescu, sau Ion Gheorghe Vrăneanțu.

Însă de această dată, materialul este dedicat unor personalități care chiar dacă nu aparțin țării noastre, au legături cu noi, așa cum vom vedea în cele ce urmează.

Photo by: Georges Biard CC BY 3.0

Natalie Portman

Actriță, producător de film și director, Natalie Portman este fără îndoială una dintre personalitățile marcante de la Hollywood. Având roluri în filme precum Star Wars, V for Vendetta, Black Swan și Jackie, Natalie este deținătoarea unui premiu Oscar și a două Globuri de Aur.

Interesante sunt câteva dintre aspectele ce țin de originile ei. Chiar dacă mulți dintre voi consideră că Natalie Portman este o actriță pur americană, lucrurile nu stau deloc așa. Ea s-a născut în 1981 la Ierusalim, fiind fiica lui Shelley, originară din Statele Unite și a lui Avner Hershlag originar din Israel. Cu toate acestea, dacă mergem mai în profunzime în arborele genealogic al celebrei actrițe, putem descoperi faptul că una dintre străbunicele ei este de fapt din România și a lucrat ca spion pentru Serviciile de Informații Britanice în secolul 20.

Daniel Negreanu

Un celebru jucător de poker și membru al Team PokerStars, Daniel Negreanu este un personaj care nu ezită de foarte multe ori să iasă în evidență . Este un personaj cu o activitate publică intensă, pe lângă numeroasele turnee de poker câștigate, având și un documentar – KidPoker, realizat în anul 2015, în care își destăinuie propria viață. A avut și un rol la Hollywood, jucând în filmul X-Men Origins: Wolverine, lansat în anul 2009.

Legat de originile lui Daniel Negreanu putem spune că este fiul unui cuplu care e emigrat din Romania. Tatăl lui – Constantin, era un electrician care s-a mutat în Toronto, Canada, în speranța unui trai mai bun. De remarcat este și ambiția de care Daniel a dat dovadă încă de la o vârstă fragedă, fapt ce justifică rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul timpului.

Art Garfunkel

Cu siguranță un personaj nu foarte cunoscut în România, dar notoriu peste ocean, Art Garfunkel este un cântăreț, poet, profesor de matematică și actor american. Este renumit în special pentru celebrul parteneriat cu Paul Simon legat de duo-ul de folk rock intitulat Simon & Garfunkel. Chiar dacă s-a născut în Queens, New York City, și în cazul său găsim origini românești. Mai exact, bunicii lui erau niște imigranți din Iași, România.

Cariera lui Art Garfunkel s-a concentrat în special pe muzică, având cele mai multe realizări în acest domeniu. Este câștigătorul a opt premii Grammy dar și a altor distincții.

Aceștia sunt doar câțiva dintre cei care au avut și încă au rezultate pe plan internațional și în același timp sunt persoane care, într-un fel sau altul, au legături cu țara noastră. Lista poate continua cu personaje precum Lauren Bacall, Nadia Grey sau Dustin Hoffman.

Comments

comments