Doamnele din politica argeşeană se pricep la modă! Sau, ca să fim corecţi… şi la modă! Pentru că la politică sigur sunt la superlativ.  Altfel nu ar fi ajuns să primească încrederea bărbaţilor din partid şi să devină majoritare în rândul directorilor de instituţii şi în funcţii de conducere executivă. Cu alte cuvinte, în timp ce bărbaţii vorbesc… discuţii, femeile din politica argeşeană au luat frâiele în mână şi se ocupă efectiv de realitate. Şi asta, fără să uite să fie feminine, cochete, atrăgătoare, în pas cu moda şi cu timpurile pe care le trăim. Noua generaţie de femei-politician din Argeş pare să fi intrat într-o nouă eră şi nu mai seamănă deloc cu cele care le-au fost predecesoare, gen Maria Cârlan, Emilia Dumitrescu sau Iulieana Tuţă, astfel că, la fiecare apariţie, par mai degrabă la o defilare pe podiumul de modă. Chiar dacă nu se sfătuiesc neapărat cu un stilist, majoritatea sunt la curent cu ultimele tendinţe în materie de fashion şi, mai mult, par a fi găsit secretul prin care să fie întotdeauna impecabile şi seducătoare, lăsând privitorii cu gura căscată.
Iar între ele, deşi se spune că rivalitatea feminină poate duce la tot felul de evenimente, doamnele noastre au dat întotdeauna dovadă de un comportament şi un limbaj la fel de elegante ca şi apariţia lor fizică.

Elegante şi inteligente

Simona Bucura – Oprescu este deputat în Parlamentul României şi preşedinta organizaţiei de femei a PSD Argeş, la doar 33 de ani. A fost, încă de la debutul ei pe scena politică argeşeană, o adevărată… apariţie. Cu un stil mereu elegant, aducând aminte de chic-ul franţuzesc, nu s-a dezminţit niciodată în ceea ce priveşte apariţiile publice, mereu impecabile.
Mariana Pană este, de câteva luni, director executiv adjunct al APIA Argeş, după 7 ani lucraţi în aceeaşi instituţie. Este şi mămica unui băieţel de 7 ani, dar acest lucru nu a împiedicat-o să fie câţiva ani preşedintă la PES Activists, una dintre cele mai active membre ale organizaţiei de femei a PSD şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai sexy apariţii la evenimentele politice, mondene sau politico-mondene ale oraşului.
Notar şi om politic de succes, preşedinta femeilor din PDL Argeş, Ana Stan este, la 48 de ani, una dintre cele mai elegante şi mai stilate doamne-politician din judeţ.  
Estera Ambruş este preşedinta organizaţiei asistentelor medicale din judeţ şi membră a organizaţiei de femei a PSD, iar în ultima vreme, una dintre doamnele care nu pot trece neobservate la evenimentele de clasă, indiferent de profilul lor, fie că vorbim de chestiuni administrative, politice sau mondene. Au remarcat acest lucru nu numai colegele, ci, mai ales domnii din politica şi administraţia judeţeană.
Argentina Culcuş, directoarea Centrului Cultural Mioveni şi vicepreşedinta organizaţiei de femei a PSD din oraş, s-a impus în ultimii ani pe deplin, atât prin stilul său vestimentar de o eleganţă impecabilă, cât şi prin activitatea de excelenţă a instituţiei pe care o conduce.
Georgiana Popescu face politică de mai bine de 10 ani, deşi acum are doar 32, a fost jurnalist, iar acum e conferenţiar universitar la UPIT şi consiliera europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia premierului Ponta. Dincolo de profesie, datorită statutului său de parteneră de viaţă a deputatului  Mircea Drăghici a fost, în ultima vreme, una dintre doamnele argeşene cel mai atent şi mai critic studiate la evenimentele publice. Niciodată însă nu a dat greş, nici în profesie, nici în apariţiile sale private.
Deniza Zevedei e o liberală convinsă, care face politică, la fel ca şi colegele sale de generaţie, încă din adolescenţă. Aşa se face că, la doar 23 de ani, a devenit cel mai tânăr consilier judeţean pe care l-a avut vreodată Argeşul. Sobrietatea funcţiei nu poate însă estompa prospeţimea şi tinereţea pe care le aduce în politica locală, nici un real simţ al modei, vizibil la toate evenimentele la care e prezentă.
Gabriela Zoană, avocat de succes, politician asemenea, este una dintre veteranele PSD-ului argeşean. Sobră, clasică, sexy, haioasă sau sportivă, oricare ar fi cerinţa momentului, întotdeauna ţinuta sa e la înălţime, cârcotaşii neavând nimic de criticat.
Minodora Găvan este noua preşedintă a organizaţiei de femei a PC şi şefa de cabinet a deputatului Daniel Constantin. Deşi are doar foarte puţin timp de când a intrat în vizorul presei şi al lumii politice, a fost deja remarcată pentru stilul său mai mult decât elegant şi adecvat momentului şi evenimentului.
Adriana Croitoru, cea de la care Minodora Găvan a preluat ştafeta organizaţiei femeilor din PC şi care este acum director executiv adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Argeş, nu s-a dezminţit nici ea la capitolul eleganţă. Dimpotrivă!

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI