Top! Cele mai celebre chelii din Argeş

Privită mult timp ca un defect fizic, chelia nu mai reprezintă azi o problemă pentru unii dintre bărbaţii care şi-au pierdut podoaba capilară.Şi nici pentru doamne, se pare, de vreme ce acum o imagine de dur, ras în cap, cu barba de trei zile şi, eventual ceva tatuaje, e chiar mai atrăgătoare decât o coamă lungă şi bogată. De aceea poate, mulţi dintre bărbaţii zilelor noastre aleg de bună-voie să se radă în cap, iar unii chiar şi-au făcut din chelie un fel de marcă înregistrată.

Dovadă stau actori celebri, precum Bruce Willis, cu mult mai apreciat acum, de când e în şi cap neted ca în palmă, decât în tinereţe sau, dintre vedetele autohtone, Cerebel, Bendeac ori Mugur Mihăescu, pe care nimeni nu i-ar recunoaşte, şi precis nici nu i-ar plăcea, cu păr. Celebru pentru chelia sa este şi şeful statului, Traian Băsescu, iar academicianul Răzvan Teodorescu nu ar mai avea, cu siguranţă, acelaşi şarm cu o bogată podoabă capilară.

Nici în Argeş nu sunt puţini bărbaţii care, posedând chelii admirabile, mai mult sau mai puţin întinse, au reuşit să se facă remarcaţi şi apreciaţi sau a căpătat o distincţie aparte tocmai din cauza lipsei podoabei capilare. Vă lăsăm să vă faceţi singuri o părere despre cum le stă cu chelie unora dintre cei mai cunoscuţi bărbaţi din Argeş, dar să vă şi imaginaţi cum le-ar sta cu păr: fostul prefect – Gogu Davidescu, ÎPS Calinic, director general SC Jud Pază şi Ordine – Ion Mânzână, manager Silva Grup – Nicolae Ivănescu, avocatul Radu Nistor, fostul şef al Finanţelor Publice – Gheorghe Banzea, fostul şef al Gărzii Financiare – Valeriu Mincă şi managerul Radic Star – Gheorghe Dicu.

Gogu Davidescu, Ion Mânzână, Nicolae Ivănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radu Nistor, Gheorghe Banzea, Valeriu Mincă, Gheorghe Dicu

 

 

 

 

 

 

Chelia scade la jumătate riscul de a te îmbolnăvi de cancer

Penibili sunt consideraţi acum cei care vin cu tot felul de idei şi improvizaţii atunci când părul începe îi părăsească, de la şuviţe petrecute peste frunte până la tatuaje, implanturi sau chiar meşă.

Bărbaţii care simt că li se îneacă toate corăbiile când văd că rămân fără păr ar trebui să ştie că sunt favorizaţi de soartă măcar dintr-un punct de vedere. Un studiu recent arată că această calviţie le scade la jumătate riscul de a suferi de cancer la prostată pe viitor. Pentru că, dimpotrivă, căderea părului este cauzată tocmai de nivelul mare de testosteron, hormonul masculin care, în plus, îi păzeşte şi de tumori. Cei care încep să-şi piardă părul la o vârstă mică prezintă un risc cu cel puţin 45% mai mic de a suferi de cancer, mai spun cercetătorii americani.

Aşadar, dacă, pentru unii, căderea părului este o sursă constantă de îngrijorare, considerând că pierderea părului îi face să pară mai bătrâni şi mai puţin atractivi, alţii au reuşit să îşi facă din noua imagine un titlu de glorie şi sunt departe de a avea probleme cu încrederea în propria persoană.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.