Controversatul chirurg Dan Popescu, cel care s-a operat singur, fost primar al Costeştiului, a ajuns la spitalul din Călineşti

Unul dintre cei mai buni chirurgi din Argeş este medicul Dan Radu Popescu, fost director al Spitalulului Orăşenesc Costeşti, fost primar al oraşului.

Pe cât de bun specialist este, pe atât de mult medicul este şi un personaj controversat.

Pe când se afla la Costeşti, Popescu avea o problemă la un picior, de fapt la unul dintre degete. Cum nu a vrut să se dea pe mâna niciunui coleg, acesta s-a anesteziat şi operat singur. Mai mult, după intervenţie, Dan Popescu s-a ocupat şi de partea administrativă, adică s-a trecut în registrul de operaţii, iar apoi şi-a acordat şi concediul medical aferent.

După acest episod, unic în lumea medicală, în 2009, Popescu şi-a dat demisia de la Spitalul din Costeşti, numai că renumitul chirurg nu şi-a mai găsit loc în tot judeţul, aşa că s-a mutat în Gorj, mai exact la Spitalul din Novaci. Nici nu ar fi avut cum să mai lucreze în Argeş, mai ales că, tot la Costeşti, în vremea când a fost managerul spitalului, într-un singur an a aplicat aproape 100 de sancţiuni salariaţilor, majoritatea lăsându-se cu tăieri din salariu.

Motivele erau aberante, de genul că o infirmieră a vorbit mai tare decât îi permitea lui simţul auditiv…

Interesant este şi modul cum a ajuns doctorul Popescu la Novaci. A dat căutare pe Internet „spital – lipsă chirurg“ şi primul din listă a ieşit Spitalul din Novaci. S-a urcat în maşină şi, din 2010, acolo a rămas.

Primăria Novaci i-a oferit o cămăruţă la internatul unui liceu din Novaci, numai că în respectiva încăpere, medicul nu avea apă şi nici căldură. Aşa că Popescu, în stilul caracteristic, şi-a luat un pat şi toate cele de trebuinţă într-o casă şi şi-a transformat cabinetul medical din spital într-o minigarsonieră, unde doarmea, mănânca şi îşi trata şi pacienţii.

Doctorul Popescu a intrat în conflict şi cu presa din Gorj

Transformarea cabinetului în casă de locuit nu este singurul lucru prin care doctorul Popescu a atras atenţia asupra sa. În 2011, a fost urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, împreună cu un alt doctor de la Spitalul Novaci, Damian Diţescu.

Cei doi au fost acuzaţi de moartea unui bebeluş, care, în octombrie 2011, ar fi decedat sufocat în pântecele mamei. Deşi femeia trebuia să nască normal, cei doi medici au decis de urgenţă să îi facă cezariană, fiindcă o naştere normală ar fi creat probleme atât pentru nou-născut, cât şi pentru mamă.

Din păcate, bebeluşul a fost scos mort din pântecele tinerei. Şi, ca să dovedească faptul că nu şi-a pierdut năravurile şi temperamentul coleric, atunci când a ieşit de la Parchetul Gorj, chirurgul argeşean Radu Popescu a măturat pe jos cu jurnaliştii interesaţi de caz. „Am fost chemaţi ca să ne spună „La mulţi ani!”. Ce să vă spun? Lăsaţi-ne în pace! Lăsaţi-ne în pace, că sunteţi plictisitori deja. Sunteţi plictisitori, nu e nimeni vinovat. Hai, nu mai sâcâiţi oamenii! Dumneavoastră aţi auzit că oamenii mai şi mor pe lumea asta? Dacă dă o maşină peste dumneata acum, mori! Pa! Pa!”, a fost reacţia medicului Popescu, la ieşirea din Parchet.

Dan Radu Popescu a ocupat funcţia de primar al oraşului Costeşti în anul 2000, dar şi-a dat şi de aici demisia, după nici doi ani de mandat. De curând Dan Popescu s-a transferat de la Gorj la Spitalul din Călineşti, unde cu siguranţă va ajuta la salvarea multor vieţi, fiind, aşa cum spuneam, un chirurg foarte bun, dincolo de stilul său controversat şi coleric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here