Săptămâna trecută, Partidul Naţional Liberal a sărbătorit la vila Florica, reşedinţa familiei Brătianu, 138 de ani de la înfiinţare.

Cu acest prilej, au fost organizate o serie de evenimente dedicate acestui moment, la care au luat parte lideri liberali, dar şi preşedintele PC – Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, preşedintele CJ Argeş – Constantin Nicolescu şi mulţi alţi invitaţi.

Manifestările de la Vila Florica de la Ştefăneşti au debutat cu o slujbă de pomenire, ţinută în capela în care sunt îngropaţi Ion C. Brătianu şi Ion I.C. Brătianu, urmată de depunerea de coroane de flori şi de discursurile comemorative. Apoi, liderii liberali prezenţi la eveniment, dar şi reprezentanţi ai altor formaţiuni politice, au susţinut o conferinţă de presă omagială.
Cea mai proeminentă figură liberală a fost Radu Câmpeanu, unul dintre mai importanţi oameni în renaşterea PNL după 1989. „PNL este un mod de viaţă, de a face politică. Sunt fericit că s-a făcut această sărbătoare, pentru că este, în fond, sărbătoarea oricărui român cu sentimente naţionale. PNL este actorul esenţial în istoria modernă a României. Prin toţi oamenii politici care l-au condus, prin Brătieni. România este dincolo de ce se întâmplă astăzi în guvernarea ţării. Este ţara bucuriei de a trăi. Asta v-o spune un om care şi-a petrecut ani mulţi de zile în exil, după mulţi alţi ani de puşcărie, la Craiova, unde am stat trei ani la secret, şi încă 6 ani în lagăr. خn exilul din Franţa am avut multe legături cu oamenii politici din Franţa, Germania, Anglia şi pot spune că, atunci când am revenit în ţară, am venit cu sentimentul unei bucurii extraordinare”, a povestit seniorul PNL. Alături Radu Câmpeanu au mai fost prezenţi vicepreşedinţii PNL Mihai Voicu şi Varujan Vosganian, dar şi preşedintele TNL, Florin Alexe.
Crin Antonescu, nevoit să rămână la manifestările din Bucureşti prilejuite de vizita secretarului general NATO, a transmis un mesaj cu prilejul aniversării partidului pe care îl conduce, prin intermediul unui comunicat de presă. „Astăzi, Partidul Naţional Liberal este mai puternic decât oricând după 1989, iar responsabilitatea majoră pe care o are este pe măsura forţei sale. PNL s-a angajat să readucă economia pe un trend ascendent, să combată efectele crizei şi ale guvernărilor defectuoase din perioada precedentă, alături de partenerii săi actuali. România este acum guvernată în mod responsabil şi în interesul cetăţeanului. România are acum o stabilitate politică incontestabilă, un guvern solid şi legitim, în care PNL este o componentă esenţială”, a fost mesajul lui Crin Antonescu.
De organizarea fără cusur a unui eveniment de o asemenea anvergură s-au ocupat toţi liderii liberali argeşeni, dar un merit deosebit l-a avut preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa, care, alături de deputatul Andrei Gerea, au făcut ca lucrurile să se desfăşoare impecabil.

Ion Popa: „PNL îşi asumă responsabilitatea pentru un nou drum al României”

„Sunt bucuros că PNL sărbătoreşte astăzi 138 de ani de la înfiinţare în Argeş, judeţul care a dat istoriei şi politicii româneşti familia Brătienilor. Aşa cum PNL a avut o mare responsabilitate la Constituţia din 1923, tot aşa liberalii şi-au asumat responsabilitatea unei noi Constituţii acum, în 2013. Sper ca, împreună cu colegii din PSD, împreună cu românii, să construim un nou drum, un viitor mai bun pentru această ţară”.

Andrei Gerea: „Să învăţăm din ce au arătat înaintaşii noştri”

„Trebuie să arătăm că politicienii au reuşit să înveţe din greşelile colegilor, dar mai ales că au învăţat din ceea ce înaintaşii noştri au arătat. Că nu trebuie să te dai la o parte de la nimic, când este vorba de interesul naţional şi că politica trebuie făcută cu altruism şi dedicaţie. Sper că cei care suntem în poziţii importante în PNL să fim consideraţi, peste ani, demni urmaşi ai fondatorilor acestui partid”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI