Deputații Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu află miercuri, 9 decembrie dacă pot fi arestați. Camera Deputaţilor urmează să discute astăzi cererile DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în cazul celor doi va fi secret cu bile. Săptămâna trecută, deputaţii jurişti au dat aviz pozitiv pentru cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu.

Deputatul Cătălin Florin Teodorescu este acuzat că, în calitate de membru al comisiei din ANRP, a aprobat ilegal raportul de evaluare prin care terenul de peste 61.000 de metri pătraţi din Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 de lei (aproximativ 25 de milioane de euro), sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de: “TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul DNA.

Comments

comments