După patru mandate, adică peste 15 ani, în fruntea comunei Poiana Lacului, primarul Ion Dumitrache se poate lăuda nu doar cu o mare susţinere din partea alegătorilor săi, ci şi cu o lungă listă de proiecte realizate.

Toate gândite pentru a oferi cetăţâenilor localităţii condiţii mai bune de trai şi facilităţi aproape ca de oraş.  Printre reuşitele sale se numără introducerea reţelei de alimentare cu apă, asfaltarea    drumurilor din localitate, mergând până la cel mai mici uliţe, reabilitarea tuturor celor 10 şcoli, construirea bazei sportive şi  introducerea alimentării cu gaze în cea mai mare parte a comunei. Şi oferirea de locuri de muncă, pentru a le da oamenilor posibilitatea să îşi câştige existenţa, fără a mai apela la administraţia locală pentru ajutoare sociale a fost una dintre preocupările sale constante în toţi aceşti ani.

„În administraţie, important este să atragi investitori, pe raza localităţii pe  care o conduci. De asemenea, atragerea de fonduri este extrem de importantă pentru că doar astfel îşi poţi duce la bun sfârşit proiectele. E datori aunui primar să aducă bani la bugetul local. Eu privesc ca pe un avantaj faptul că mă aflu la conducerea unei localităţi care are potenţial şi pe care am putut să o dezvolt. Unul dintre cele mai mari dezavantaje este faptul că în administraţie orice greşeală se plăteşte aspru. Nu poţi să fugi, nu ai voie! În ce priveşte responsabilităţile cetăţenilor, eu pe cei tineri îi sfătuiesc să muncească mai mult şi să se gândească bine la fiecare pas pe care îl fac. Fără muncă nu se face nimic în nici un domeniu.” spune edilul Ion Dumitrache.   

Dincolo de toate realizările, care îi aduc o mare mulţumire, la sfârşit de 2015, primarul din Poiana Lacului are şi un motiv de tristeţe: „Nu este normal şi nici posibil ca şi la ora actuală DN 73 B Piteşti-Drăgăşani să fie tot la stadiul de proiect! Asta ar trebui să o facă  cei din mediul public, iar pentru faptul că nu a făcut-o nimeni până acum, nu am cum să fiu bucuros!” .

Ca planuri pentru 2016, este trecută, prioritar, realizarea reţelei de canalizare, astfel ca locuitorii comunei să săibă parte chair de toate facilităţile unui oraş! Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Apă Canal şi are o valoare de 8 milioane de euro.  
Când nu se preocupă de treburile comunităţii, Ion Dumitrache se ocupă de agricultură, serele sale fiind deja faimoase şi extrem de productive, dar şi de creşterea porumbeilor călători, pasiunea sa de-o viaţă.

Comments

comments