Pentru că activitatea Înalt Prea Sfinţiei Sale, cea văzută, este cunoscută în detaliu, ne-am propus să aducem la lumină şi lucruri mai puţin ştiute sau comentate.

Aşa că am cules de pe Internet mai multe comentarii, făcute la articolele sau ştirile cu şi despre ÎPS Calinic, în Evenimentul zilei, pe Realitatea TV sau pe agenţia de ştiri HotNews.
Realitatea TV (26 ianuarie 2011), comentarii postate după ce postul de televiziune a difuzat, pe marginea reţinerii preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, şi o ştire cu Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului: „ÎPS Calinic: Senatorul Mircea Andrei m-a ameninţat să-i repun în funcţie vărul, altfel sunt probleme”. Pentru că s-a amestecat într-o luptă politică, un telespectator lovit de muză i-a dedicat Înalt Prea Sfinţitului de la Argeş o mustrare în versuri.

(…) Miting sau mită electorală

Caschetele le-au aruncat
În sus, în semn de liberare
Dar ei acuma au aflat
Că-i va lovi o reformare

Prin percheziţii şi dosare
Ancheta azi a fost deschisă
A fost acum şi o săltare
Acele fonduri sunt o miză

De ce-a făcut aceasta faptă
Doar de prelat a fost corupt
Sau poate-a fost doar o răsplată
Pentru păcatul cel ştiut?

Un preşedinte de judeţ
E Nicolescu ăla care
Falsificând cu mult dispreţ
Dosarul din programul PHARE

(…) Du-te, popo, spovedeşte-te superiorilor! Şi învaţă să-ţi muşti mădularul acela numit „limbă” care, de cele mai multe ori, e manevrat de cel necurat! Ca preot, nu trebuie să te amesteci în mizeria numită „politică”!!! Vezi-ţi doar de cele sfinte!

HotNews (Joi, 27 ianuarie 2011, 11:08). Comentarii apărute tot la o ştire despre scandalul dintre ÎPS Calinic şi senatorul Mircea Andrei.

(…) Calinic s-a găsit să acuze. Să vă spun eu ceva despre el. Suntem la sfârşitul anilor ‘80. Slujbă mare la mânăstirea
Curtea de Argeş de Sf. Maria. Slujeşte ÎPS Calinic. La un moment dat, din mulţimea de credincioşi se aud nişte înjurături la adresa lui Ceauşescu. Calinic opreşte slujba şi anunţă că s-a furat un portofel şi dă ordin să se închidă porţile mânăstirii ca să nu plece nimeni. În scurt timp, apare Securitatea şi-i arestează pe cei care au înjurat. Toată Curtea de Argeş cunoaşte întâmplarea.

Evenimentul zilei, comentariul făcut la un articol despre istoria Barajului Vidraru, în urma unei vizite a lui Nicolae Ceauşescu.
(…) Episcopul Calinic a rămas blocat în lift. Ceauşescu a venit la Vidraru însoţit de un sobor impresionant de preoţi. Accesul la centrala electrică de la barajul Vidraru, aflată la 100 de metri sub pământ, se făcea cu două lifturi care coboară distanţa respectivă în două minute. În unul dintre ele a rămas blocat Calinic Argeşeanul, Episcopul Argeşului şi Muscelului. El l-a însoţit pe Patriarhul Teoctist în vizită pe care a efectuat-o la centrală, odată cu Ceauşescu. Teoctist mai era împreună cu Patriarhul Alexandriei. Au avut noroc, dar Calinic s-a speriat cel mai tare.
Evenimentul zilei, Cotidianul (17 octombrie 2007). Comentarii la articole publicate despre deconspirarea lui ÎPS Calinic, ca fiind colaborator al fostei Securităţi.

(…) 17-Oct-2007, 12:59. Aţi văzut ce moacă de satanist are preafericitul de la Argeş? D-aia şi zice că e manager bun pentru că ştie să umble cu ochiul dracului. Cred că lui Diavol îi place să aibă ca slugă un popă, ba încă popa asta e un preafericit, nu e aşa orice popă. Diavolul l-a ajutat să-şi distrugă dosarul ca să nu ştie prostimea că a fost el securist, şi tot diavolul l-a ajutat să ajungă în funcţia asta, ca să-l aibă ca slugoi. Ăştia nu sunt preoţi, ăştia de se mârlănesc cu Băsescu, cu Becali sau cu alţii, sau apar pe la TV să ţină discursuri, şi au bani, maşini, conturi în bănci şi alte d-astea. Preoţii adevăraţi sunt călugării ăia de stau prin munţi şi nu ştie nimeni niciodată de ei. Ăsta al nostru lucrează în cârdăşie cu diavolul.

(…) 17-Oct-2007, 13:24. Ce am auzit eu despre Calinic. Că cică face şi vrăji şi farmece. Deci, dacă treceţi vreodată pe lângă el şi îl vedeţi cum se holbează la voi şi mormăie ceva, să fugiţi repede. Că atunci când se holbează vă face vraja şi când mormăie zice „Tatăl Nostru” deandăratelea. Ăsta nu e aşa orice popa, ştie şi da-lelalte, farmece adică.

(…) Lucrurile care se zvonesc despre acest părinte Calinic în oraşul Curtea de Argeş ar înfiora şi cel mai dur om… Dacă cineva ar dori să se afle lucrurile astea, s-ar afla, dar sunt muşamalizate de ani de zile…

(…) Se cunoştea în Curtea de Argeş că este informator al Securităţii cu grad mare încă din timpul lui Ceauşescu. Să nu mai facă talente P.S. Calinic! E ruşinos.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI