Scandalul decontărilor false din sănătate ocoleşte, deocamdată, Argeşul. Potrivit unei prevederi legale valabile încă de anul trecut, orice asigurat care doreşte să afle informaţii referitoare la istoricul serviciilor medicale şi al medicamentelor eliberate de către farmacii pe baza prescripţiilor medicale într-o anumită perioadă de timp poate depune o cerere datată şi semnată la sediul CAS Argeş. Astfel poate afla dacă în numele său au fost eliberate reţete medicale şi Casa de Asigurări a decontat anumite medicamente sau servicii medicale pe numele său. Până acum, doar 10 persoane din întreg judeţul şi-au exercitat acest drept şi în niciunul dintre cazuri nu au fost semnalate nereguli.
Totuşi, sumele decontate de CAS Argeş pentru primele patru luni ale lui 2013, cele pentru care a existat buget, se ridică la nu mai puţin de 1.099 de miliarde de lei vechi. Defalcat pe servicii medicale, cele mai mari sume au fost cheltuite, ca şi până acum, pe medicamente şi plata spitalelor. Pentru produse farmaceutice, materiale sanitare specifice şi dispozitive medicale s-au decontat deja 540 de miliarde: medicamente cu şi fără contribuţie personală – 420 de miliarde, medicamente pentru programele de sănătate – 95 de miliarde şi materiale sanitare pentru aceste programe – 3,3 miliarde.
Pentru serviciile medicale din policlinici s-au achitat 148 de miliarde, iar medicii de familie au încasat, până acum, 104 miliarde. Analizele de laborator, imagistica şi alte specialităţi paraclinice au costat 16 miliarde, iar pentru îngrijirile medicale la domiciliu au fost alocate 450 de milioane de lei vechi. În acelaşi timp, spitalele argeşene au fost plătite cu 377 de miliarde.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI