Candidaturi… exotice pe listele parlamentare din Argeş

DOSAR DE CANDIDAT Dintre cei 70 de candidaţi care vă cer votul în 9 decembrie în Argeş, mulţi au CV-uri care mai de care mai… interesante. Printre ei găsim detectivi, cântăreţi, soţ al soţiei, pe iubitul amantei lui Silvio Berlusconi, pe fostul şef al Securităţii de la Vâlcea, pe Sandocan şi nu mai puţin de 13 unguri. Pe lângă candidaţii celor două mari formaţiuni politice USL şi ARD, la alegerile parlamentare din 9 decembrie vom regăsi pe buletinele de vot din Argeş o serie de nume „exotice”, majoritatea reprezentanţi ai unor partide scoase de la naftalină sau mai rare pe la noi prin judeţ.

Cea mai interesantă formaţiune politică este UDMR-ul, care are candidaţi pe toate cele 13 colegii din Argeş. La polul opus se află UNPR-ul, pe care Georgiu Gingăraş a reuşit să-l îngroape în Argeş, dovadă că această formaţiune politică nu are niciun candidat pe niciun colegiu din judeţ.

Invazie de… unguri la Argeş

Melinda Domokos, Attila Kelemen, Lajos Lukacs, Robert David Borsa Juhasz, Geza Naszodi, Zsofia Erzsebet Csatlos, Zsolt Josza Matyas sunt o parte din candidaţii UDMR, fapt ce l-ar putea face pe un necunoscător să creadă că Argeşul s-a transformat în Covasna sau Harghita! Ţinând cont că în Argeş, potrivit ultimului recensământ, sunt doar vreo 300 de unguri în total, e de aşteptat ca scorul electoral obţinut pe fiecare colegiu să fi unul de 0,000… Explicaţia prezenţei listei complete a UDMR la alegerile din Argeş este însă motivată de faptul că fiecare vot contează în sacul mare al partidului, iar ungurii s-au dovedit destul de pragmatici în acest sens.

Iubitul amantei lui Berlusconi se vrea deputat

O altă prezenţă exotică pe listele de candidaţi este cea a lui Octavian Tiriachiu, cel care candidează pentru un post de deputat la Curtea de Argeş din partea PRM. Detectiv particular, cunoscut pentru sex-gate-urile provocate după ce a postat pe site-ul propriu scene erotice filmate în urmăririle sale, Tiriachiu este însă mai bine cunoscut drept iubitul amantei lui Berlusconi, Ioana Vişan. El a fost, de fapt, cel care a dat publicităţii relaţia argeşencei Ioana Vişan, fosta sa iubită, cu celebrul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi.

Sandocan candidează la Piteşti

Gheorghe Sandocan Stan, preşedintele organizaţiei nonguvernamentale CinT, având ca motto „Picătura care a face diferenţa” este, mai nou, ecologist. El candidează la Piteşti pentru un post de deputat în Colegiul 9 din partea PER, unde se va lupta cu notăriţa Ana Stan, candidata ARD, şi cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, candidatul USL-ului.

Ecologistul Maghinici ţine cu poporul şi luptă împotriva ciocoilor

Emil Maghinici, soţul Laviniei Năstase, a fost, până de curând, preşedintele PER Argeş. Venit în România după ce a trăit o lungă perioadă în Franţa, Maghinici a candidat la alegerile locale pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş din partea ecologiştilor. Acum şi-a schimbat orientarea politică destul de brusc şi virajul l-a dus fix în curtea lui Dan Diaconescu, candidând acum sub sigla Partidului Poporului pe Colegiul de deputaţi Topoloveni.  

Of, of, măi…măi

Printre candidaţii din 9 decembrie o veţi regăsi din nou şi pe cântăreaţa de muzică lăutărească Elena Pascu, fidelă PRM-ului, care se vrea deputat de Piteşti, pe Colegiul Piteşti Nord, acelaşi pe care a candidat şi în urmă cu 4 ani. Atunci, Elena Pascu s-a remarcat printr-un sigur lucru: neştiind până unde sunt trasate graniţele colegiului său, Elena Pascu şi-a pus bannere şi prin Prundu.

Candidaţi în cuplu…

Pe 9 decembrie, vor sta în faţa alegătorilor şi două cupluri. Soţii Sanda şi Marian Fulga vor candida din partea PP-DD. Doamna pentru un post de deputat pe Colegiul Câmpulung, iar domnul – pe Colegiul Piteşti Nord. Cristiana Sima, directoarea liceului particular ecologic, va candida la Senat pe Colegiul Piteşti din partea PER, iar soţul, Virgil, fostul şef al Securităţii din Vâlcea, se va bate să ajungă senator pe Colegiul Costeşti – Topoloveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.