Campionatul județean de GO, jocul minţii, va avea loc sâmbătă şi duminică la Piteşti. Gazdă – Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

1,321 views

Clubul Sportiv de GO Meijin Piteşti, înființat în anul 2004, este o asociaţie sportivă neguvernamentală, non-profit, și are ca scop principal descoperirea şi îndrumarea tinerelor talente în practicarea GO-ului, un joc care se bazează pe o gândire strategică și este considerat mai complex decât şahul.

GO-ul fost inventat în China în urma cu aproximativ 4000 de ani, fiind introdus şi în Japonia în jurul anului 800, iar în occident la sfârșitul secolului al XIX-lea. Go-ul se bucură de o popularitate foarte mare în special în Asia, dar în Europa și America interesul pentru acest joc este în continuă creștere.

Prin implicarea și demersurile făcute de Clubul Sportiv de GO Meijin Piteşti, în perioada 08 – 11 noiembrie 2018, Federația Română de GO a aprobat în calendarul competițional național organizarea finalei Campionatului Național de GO în județul Argeș.

Organizarea unei competiții naționale de o asemenea anvergură, sub egida Federației Române de GO, va include Argeșul pe harta competițională, facilitând promovarea sportului minții în rândul tinerilor care au demonstrat că pot reprezenta cu succes județul, aducând un plus de imagine comunității argeșene.

De asemenea, putem lua în considerare faptul că organizarea acestei competiții poate valida județul Argeș în fața instituțiilor naționale de profil pentru a deveni gazda Campionatului Național de GO, cea mai importantă competiție națională de GO, rampa de lansare a celor mai buni sportivi români pentru competițiile internaționale.

În demersurile pentru promovarea GO-ului la nivelul județului, Clubul Sportiv de GO Meijin Piteşti este sprijinit de instituții județene importante, precum Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, care are un rol important în realizarea obiectivelor clubului și care s-a implicat activ în organizarea acțiunilor de promovare a activităților menite să satisfacă interesele de studiu, lectură, informare, documentare, educare și recreere pentru întreaga comunitate argeșeană.

În acest sens, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a acordat sprijinul instituțional și logistic pentru desfășurarea atât a ”Campionatului Județean de GO”, cea mai importă competiție de GO la nivelul județului Argeș, cât și a ”Finalei Campionatului Național de GO”, evenimentul sportiv la care vor fi prezenți cei mai buni jucători români de GO, din care se va selecționa echipa națională de GO, care ne va reprezenta la nivel internațional.

Calendarul competițiilor organizate în anul 2018:

– Campionatul județean de GO se va desțășura în incinta Bibliotecii Județeane ”Dinicu Golescu” Argeș în zilele de sâmbătă, 31 martie (între orele 10:00 și 16:00) și duminică, 01 aprilie (între orele 10:00 și 16:00).
– Finala Campionatului Național de GO se va desțășura în incinta Bibliotecii Județeane ”Dinicu Golescu” Argeș, în perioada 08 – 11 noiembrie 2018.

Comments

comments