Flacăra Centenarului se aprinde săptămâna aceasta la Domnești, Bogați și Mioveni

951 views

Consiliul Județean Argeș continuă seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, parte a Proiectului “Respect pentru Valorile Naționale”.

Flacăra Centenarului, proiectul Consiliului Județean Argeș în anul Centenarului Marii Uniri, va fi depusă în această săptămână în comunele Domnești, Bogați și în orașul Mioveni.

Astfel, marți, 27 martie, la ora 12.00, Flacăra Centenarului va fi depusă la monumentul eroilor din comuna Domnești, miercuri, 28 martie, la ora 14.00, la Bogați iar duminică, 1 aprilie, de la ora 11.00, la Mioveni.

Flacăra Centenarului va fi dusă în acest an în fiecare localitate din județ pentru a aduce omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Tocmai de aceea, cu această ocazie, în cadrul manifestărilor organizate vor fi citite numele tuturor eroilor căzuți în Primul Război Mondial, iar urmașilor celor care s-au jertfit li se va înmâna, în semn de recunoștință, câte o diplomă centenară.

Flacăra Centenarului a fost aprinsă pentru prima dată pe 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești, în care se află tronul pe care au stat regii României, dar și biroul Regelui Carol I. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, Flacăra Centenarului va ajunge în Cetatea Unirii, la Alba Iulia, după ce va fi aprinsă în fiecare localitate din Argeș. Până în prezent, flacăra a fost aprinsă la Vila Florica, la Topoloveni și la Curtea de Argeș.

Comments

comments