2017 aduce veşti bune pentru Universitatea din Piteşti. Potrivit rectorului Dumitru Chirleşan, instituţia pe care o conduce a fost trecută pe lista scurtă, de doar 30 de universități din țară, care vor primi finanţare pentru construirea unui cămin studenţesc nou nouţ.

Deşi, deocamdată, este doar o promisiune a ministerului, rectorul UPIT a luat în serios problema şi şi-a pus echipa la muncă. A fost identificat posibila locaţie, în curtea sediului din Doja, şi structura – o clădire P+5. Planul este ca noua construcţie să ofere studenţilor condiţii hoteliere de 3 stele! Finanţarea ar urma să fie asigurată, integral, de minister, dintr-o linie de finanţare pe fonduri europene, special dedicată modernizării campusurilor universitare.

Despre cum va fi transpusă în realitate această frumoasă promisiune, încă nu se ştiu prea multe! Dumitru Chirleşan speră însă că astfel va reuşi să atragă mai mulţi studenţi către universitate, oferind nu doar programe de studiu mai bune ci şi condiţii de viaţă de nivel înalt, în special studenţi străini! În acest moment, UPIT are peste 120 de studenţi străini numai în anul pregătitor, cel în care aceştia învaţă limba română.

Comments

comments