Fundaţia Roma Education Fund Romania a lansat un program de burse pentru liceenii de etnie romă din clasele a IX-a, din liceele cu profil pedagogic.

Proiectul oferă sprijin finaciar şi mentorat adolescenţilor aflaţi în primul an de liceu, care provin din familii cu situaţie socio-economică dificilă, iar data limită de aplicare este 26 septembrie.

Proiectul este planificat să ofere sprijin finaciar şi mentorat pentru tinerii adolescenţi aflaţi în primul an de liceu, care provin din familii cu situaţie socio-economică dificilă, pentru plata coşului zilnic, a transportului în comun şi a căminului. De asemenea, aceştia vor primi sprijin suplimentar în valoare de 800 de euro pe an, dacă vor ajunge în ultimii 2 ani de studii liceale pedagogice.

Fundaţia mizează pe acest proiect pentru a creşte nivelul de inserţie profesională a femeilor rome, care provin din medii sărace, în locuri de muncă calificate. Programul este implementat în patru ţări, respectiv Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi Romania.

Comments

comments