Constantin Dârzan, omul de afaceri care a manageriat Proiectul Molivişu timp de 6 ani, îi atacă dur pe cei care au „înjunghiat în inimă”, omorât şi autopsiat cel mai controversat proiect al judeţului: Proiectul Molivişu.

Dârzan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care descrie, în opinia sa, îngroparea Proiectului Molivişu, acuzându-i pe Ion Ionescu – primarul comunei Cicăneşti, pe fostul preşedinte CJ Argeş, Florin Tecău, dar şi pe actualul preşedeinte al CJ Argeş, Dan Manu de acest lucru.

Iată şi mesajul postat de Constantin Dârzan:

„Proiectul Molivișu pentru următorul Colegiu Prefectural la Consiliul Județean Argeș

Domnule Prefect/ Domnule Președinte al Consiliului Județean Argeș
Istoric proiect:

Proiectul Molivișu nascut de doi bărbați în anul 2009: Iulian Cioflan și Bârlă Pavel, ținut în viață de patru bărbați: Rădulescu Cătălin, Constantin Daniel, Pavel Bîrlă și Dârzan Constantin (2009-2015), înjunghiat în inimă de Ionescu Ion (iulie 2015), scos de sub aparate de Florin Tecău (31 dec. 2015), autopsiat de actualul bărbat Manu Constantin și în curs slujbe de înmormântare și îngropat pe veci.
 
Obiceiuri de inmormântare, pe scurt, în tradiția românească, de care trebuie să țineți cont:

Dupa ce ,,proiectul drag” își va da ultima suflare, raposatul trebuie spalat cu apa curata, stropit cu agheasma si imbracat in haine curate. Mai apoi i se leaga maxilarul si membrele.
Pana cand sicriul este gata, mortul trebuie asezat fie pe pat, fie pe suportul adus de la Biserica. Inainte ca trupul decedatului sa fie pus inauntru, sicriul trebuie inconjurat de trei ori cu un recipient care contine tamaie. Conform datinilor populare, acest lucru se face pentru ca spiritele rele sa fie alungate.

Mai mult, in mainile persoanei drage se pun cativa bani, pe care acesta ii va folosi pentru a plati vamile. Datina spune ca acestea sunt obiecte de care persoana va avea nevoie si in viata de apoi.
Orice persoana intra in casa persoanei decedate trebuie sa spuna „Dumnezeu sa il ierte”.
La lasatul serii oamenii obisnuiesc sa se adune in jurul sicriului la priveghi. Pe cand orologiul bate anuntand miezul noptii, oamenii sunt serviti cu bautura si mancare, dupa care incet-incet incep sa se retraga. Totusi, membrii familiei trebuie sa ramana alaturi de mort tot timpul, avand grija ca lumanarile sa fie mereu aprinse.

Fac câteva precizări Consiliului Județean, legat de înmormântarea proiectului:

1. E greu sa spălați cu apă curată și să îl îmbrăcați în haine curate pe acest proiect pe care spuneți că e mort. Dar să îi legați maxilarele și membrele?! La autopsie s-ar putea să constatați că este malpraxis din partea CJ Argeș și Primării;

2. Nu cred că puteți alunga spiritele rele doar cu tămâie. Și pentru asta trebuie să aveți har;

3. Pentru viața de apoi a proiectului, ,,bocitoarele” au atâția bani să plătească?!

4. Cred că mulți trebuie să spună ,,Doamne iartă-mă” și nu cred că noi cei care l-am născut și l-am ținut în viață trebuie să spunem;

5. Cei din județ vor veni ei la priveghi, dar ce faceți că trebuie să rămâneți cu mortul, după datină?!

Domnilor politicieni, domnilor responsabili de județul acesta amărât, nu credeți că trebuie să puneți ,,Proiectul” din nou sub aparate, să îl resuscităm și să scapați de cei care sunt depistați că au făcut ,,malpraxis”?!

De ce să autopsiați pe cineva încă viu, nu credeți că veți fi acuzați de tentativă de omor?!
Credeți că acest pacient ,,Proiect Molivișu” cu lumânarea în mână, ținută de dl Manu va fi făcut bine de un alt ,,medic” dacă nu cunoaște ,,Fișa de observație a pacientului”???!!!
In calitatea mea de ,,medic curant” al acestui proiect, vă rog să acceptați un sfat:
În momentul în care scăpați de starea acidă (acidoza) și toxicitate internă, în momentul în care corpul devine alcalin și îmbogățit în oxigen prin adoptarea unei diete crude vegetale și a sucurilor verzi bogate în clorofilă, bogate în calciul bun și minerale, deci în momentul în care corpul dvs. ajunge la alcalinitate, atunci cancerul este stopat.
Constantin Darzan”.

Comments

comments