LANSARE Cu o investiţie de 14 milioane de euro din fonduri europene a libanezilor din binecunoscuta familie Murad şi cu sprijinul autorităţilor locale reprezentate de primarul Gheorghiţă Boţârcă, vechea fabrică de conserve de la Topoloveni a fost „reinventată”. Inaugurarea de vinerea trecută a fost onorată cu prezenţa de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ocazie cu care a fost lansat şi brandul de specialităţi după reţete tradiţionale româneşti „Bunătăţi de Topoloveni”.

Îmbinând istoria cu modernitatea, tradiţiile culinare româneşti cu ideile oamenilor de afaceri arabi, capitalul autohton cu cel european, la Topoloveni a luat naştere un nou brand românesc, „Bunătăţi de Topoloveni”, o gamă de conserve de legume şi legume cu carne. Actualul proprietar al complexului industrial, compania MGC International Investment, deţinută de familia omului de afaceri libanez Mohammad Murad, a inaugurat vineri cea mai nouă investiţie, modernizând vechea fabrică cu 3,7 milioane de euro. Sumele totale investite în unităţile de producţie de la Topoloveni, din 2002 încoace, de la preluarea lor, au ajuns astfel la 14 milioane de euro.
Modernizarea vechii fabrici înseamnă aproape o dublare a capacităţii de producţie şi începerea unei serii noi de specialităţi după reţete tradiţionale româneşti, ajungând la capacităţi de peste 30 de tone pe zi numai pentru mâncare gătită.
„Tocmai datorită acestor capacităţi ne propunem să ajungem cămara cu bunătăţi a Europei. Potenţialul agricol al zonei Topoloveni este imens, iar noi avem mijloacele necesare pentru a-l prelucra”, spun oficialii complexului de fabrici. Acest lucru înseamnă şi şansa la un loc de muncă pentru circa 150 de angajaţi permanenţi şi până la 1.000 de sezonieri, precum şi o oportunitate de valorificare locală pentru legumele şi fructele cultivate de localnici.

Noi locuri de muncă pentru locuitorii zonei

Lansarea noului brand a fost realizată în cadrului unui eveniment organizat de autorităţile locale, bazat pe tradiţiile zonei şi punând în valoare moştenirea culturală şi economică, lucru apreciat de absolut toţi invitaţii, printre care şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, candidatul USL pe Colegiul 7 din Piteşti. În afară de familia Murad, lăudată pentru investiţiile realizate, dar şi pentru faptul că a ştiut să respecte şi să valorifice tradiţia veche încă din 1901 a producerii de conserve la Topoloveni, unul dintre cei mai apreciaţi oameni din cei implicaţi în reînvierea acestei activităţi şi de revitalizarea activităţii industriale în zonă a fost edilul oraşului, Gheorghiţă Boţârcă. El a fost lăudat chiar de ministrul Agriculturii pentru felul în care a ştiut să atragă şi să menţină investitorii în zonă şi pentru cum i-a convins, nu numai să rămână, dar şi să investească în continuare, spre binele comunităţii locale.
În prezent, suprafaţa totală a complexului este de aproape 6 hectare, pe care se află Fabrica de Conserve Legume – Fructe, Conserve Mixte şi Preparate din Carne-  unde se vor fabrica „Bunătăţi de Topoloveni” – şi Fabrica de Sosuri. Acum, în cadrul complexului se produc preparatele din legume „Mandy” şi sosurile „Spring Sauce”, familia Murad fiind cea care deţine atât brandul „Mandy” cât şi restaurantele „Spring Time”.  

Petrecere câmpenească şi 4.000 de invitaţi

Odată terminată partea oficială a inaugurării, întreaga suflare a Topoloveniului, aproape 4.000 de persoane, alături de oaspeţii evenimentului, au fost invitaţi să deguste bunătăţile tradiţionale, de la viţelul la proţap şi fasolea cu ciolan până la plăcintele muscelene. Nu au lipsit, în buna tradiţie a sărbătorilor câmpeneşti argeşene, nici muzica şi dansul popular.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI