DOSAR DE CANDIDAT După Bucureşti, Constanţa, Tulcea şi Piteşti, deputatul Duvăz va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea USL pe Colegiul Topoloveni, stabilind un record în materie de traseism politic. După lupte puternice, de orgolii şi interese, cele două mari alianţe din Argeş, ARD şi USL, şi-au stabilit, în sfârşit, candidaţii. Dacă ARD a adus personaje noi pe scena politică, USL mizează în continuare pe vechi nume din partid, unii chiar din categoria „dinozaurilor”. Exemplul cel mai elocvent este cel al deputatului Bogdan Niculescu – Duvăz, care mai are puţin şi îl întrece pe Nicolae Ceauşescu la anii de „domnie” în Parlamentul României.

Dacă va fi ales pe 9 decembrie, el poate adăuga la cei 22 de ani de când e deputat, încă patru, ajungând astfel la 26 de ani de când „parlamentează” cu spor, mai puţin pentru cei pe care îi reprezintă şi mai mult în interes personal.
Sătui de el şi de noncombatul său, de atâta amar de vreme, chiar şi colegii de partid l-au trimis dintr-un loc în altul, doar să scape de el. Din păcate, nici la alegerile din decembrie nu vom scăpa de el, Duvăz candidând din nou, de această dată pe Colegiul Topoloveni, la funcţia de deputat, după ce a fost alungat de pe Colegiul Piteşti.
În vârstă de 64 de ani, Bogdan Niculescu-Duvăz este bucureştean get-beget şi arhitect de meserie. În politica românească şi-a făcut debutul la Revoluţie, iar în  1990 a devenit secretar al FSN, tot atunci ajungând pentru prima dată parlamentar, membru al nou- înfiinţatului CPUN.
În mai 1990, a fost ales pentru prima dată deputat, în circumscripţia Bucureşti, pe listele PD, partid în care era şi vicepreşedinte. La alegerile din ’92, Duvăz a schimbat locul, şi a candidat la Constanţa, la fel ca şi în legislatura 2000-2004. Numai că în 2003 el a decis să schimbe partidul, trecând de la PD la PSD.
La alegerile din 2004, nemaiavând loc la Constanţa, acesta a migrat către Deltă, candidând pe un loc la Tulcea, judeţ pe care l-a reprezentat în următorii 4 ani. În 2008, continuând-şi periplul electoral prin ţară, Bogdan Duvăz a ajuns şi la Piteşti, sub aripa protectoare a primarului Tudor Pendiuc, iar timp de 4 ani ne-a „onorat” cu prezenţa doar din an în Paşti.
Sătul de „ajutorul” dat, la fel ca şi ceilalţi primari de prin colegiile şi judeţele pe unde a trecut – Ducele de Albota şi primarul din Moşoaia – Pendiuc a reuşit să scape de Duvăz de pe Colegiul Piteşti şi l-a pasat la Topoloveni, colegiu despre care cel mai traseist parlamentar din ţară nu ştie nici unde vine pe hartă.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI