Bugetul Sănătăţii din Argeş, mai mic cu 1.200 de miliarde de lei

AUSTERITATE ÎN SĂNĂTATE Casa de Asigurări de Sănătate Argeş are pentru 2012 un buget cu circa 30% mai mic decât anul trecut. Cel mai mult au scăzut sumele pentru spitale şi furnizorii de medicamente. Suma totală decontată de CAS Argeş în 2011 pentru serviciile medicale prestate de furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale s-a ridicat la 4.004 miliarde de lei vechi, în timp ce sumele contractate pentru acest an se ridică la numai 2.825 de miliarde de lei.

În urmă cu câteva zile, Casa de Asigurări de Sănătate a terminat procesul de negociere şi contractare a serviciilor medicale cu furnizorii de servicii medicale în baza cărora se va desfăşura activitatea în acest an. Ca şi anul trecut, cea mai mare parte a banilor se va duce către spitale, 1.148 de miliarde, şi la furnizorii de medicamente – 940 miliarde, aceştia fiind însă în ordine inversă, ca sume, faţă de 2011. Bugetul alocat pentru 2012 este însă cu mult mai mic la fiecare dintre categoriile în cauză. Astfel, în 2012, spitalele au alocate cu 307 miliarde lei mai puţin, în timp ce bugetul pentru medicamente este la jumătate faţă de anul trecut, când s-au decontat 1.809 miliarde.
Pentru medicii de familie s-au încheiat contracte de prestări servicii în valoare de 365 de miliarde, relativ egal cu anul trecut – 370 de miliarde. În 2012 au intrat în contract cu CAS Argeş 12 spitale de stat şi 3 private, 351 de medici de familie, dintre care 4 noi, şi 116 unităţi farmaceutice din tot judeţul. Noutăţi sunt şi în ce priveşte medicii dentişti. Anul acesta vor presta servicii gratuit pentru pacienţi, în baza contractelor încheiate cu CAS, 87 de stomatologi, care au alocat un buget de 12 miliarde de lei vechi. În ceea ce priveşte bugetul pentru analize medicale şi investigaţii paraclinice, adică radiografii, ecografii, tomografii ori RMN, acest se ridică la aproape 49 de miliarde de lei vechi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.