apePloile au făcut prăpăd în Argeş! Şi, din păcate, nu sunt semne că se vor opri, deci şi în această săptămână va persista pericolul de inundaţii. Prefectul Mihai Oprescu, împreună cu şeful ISU, colonelul Ion Popa, au făcut luni dimineaţă o scurtă trecere în revistă a pagubelor produse de ploaia de duminică noaptea. Miceşti, Albota, Bradu, Budeasa, Mălureni, Băiculeşti, Mărăcineni dar şi zone din Piteşti, cum ar fi Prundu Mic sau noul parc „Lunca Argeşului” au ajuns sub ape, zeci de locuinţe fiind inundate. Şi în oraş, în Turceşti, pe strada Câmpului şi Găvana a fost nevoie de motopompele pompierilor pentru a mai trage din apă, iar alte echipaje de la ISU au intervenit pe varianta Găvana – Cornu Vânătorului pentru a degaja copacii căzuţi peste stradă. Fiindcă a devenit zonă inundabilă, ISU a decis închiderea circulaţiei rutiere pe varianta ocolitoare Podul Viilor – Centura Piteştiului şi a fost închis accesul pe podul de la colonia ACH spre Strada Depozitelor.

Ambulanţele şi SMURD-ul au trebuit să evacueze bolnavii

La Curtea de Argeş, strada Victoriei s-a rupt din cauza unei alunecări de teren, la fel şi la Albeştii de Argeş, unde a cedat un drum comunal. Vâlsanul şi Râul Doamnei au dat pe dinafară, mai multe podeţe au fost luate de ape, iar multe gospodării şi anexe au fost inundate. În comuna Muşăteşti – sat Valea Muscelului – DC 218A partea din aval a podului, prăbuşită. Pe podul de la intrarea în Mioveni, cartier Colibaşi, s-a restricţionat circulaţia la 7,5 tone şi s-a decis monitorizarea situaţiei, pentru nu se produce o tragedie.

 

      

11 localităţi au rămas fără curent

În total, sute de angajaţi ai structurilor de intervenţii – 138 de subofiţeri ISU Argeş, 30 de angajaţi civili ABAAV, 15 agenţi de poliţie şi 15 de la Poliţia Locală, 45 de membri SVSU, 20 de jandarmi şi 30 de militari MAPN. Au fost afectate 6 linii electrice, cu 56 de posturi de transformare din 11 localităţi, fiind afectaţi 2.847 de abonaţi (din comunele Mălureni, Musăteşti, Valea Iaşului, Drăganu, Cotmeana, Mărăcineni, Miceşti, Mălureni, Vlădeşti, Şuici, Cepari, Sălătrucu).

 

      

Păstrăvăriile Direcţiei Silvice, îngropate de mâl şi gunoaie

Printre obiectivele afectate de cantităţile mari de apă şi de viiturile formate pe râurile de munte se numără şi păstrăvăria de la Oieşti a Direcţiei Silvice. „Apa a venit foarte tulbure, plină de mâl şi de tot felul de gunoaie, urmări ale „civilizaţiei“ românului, şi ni s-au umplut bazinele de nisip. Ni s-au înfundat şi mai multe ţevi de alimentare! Avem circa 25-30 de tone de peşte, iar, dacă nu schimbăm apa la fiecare oră, riscă să moară sufocaţi, fiindcă rămân fără oxigen. Deocamdată nu putem nici să îi hrănim, fiindcă nu putem schimba apa şi, din cauza excrementelor, creşte concentraţia de amoniac şi iar mor! Nici nu ştim cum să facem. Aşteptăm să se limpezească apa şi să vedem ce pagube avem!“, spune Armand Chiriloiu, directorul DS Argeş. Paguba e cu atât mai mare cu cât păstrăvăria de la Oieşti are contract cu Hipermarketul Auchan şi avea de îndeplinit anumite obligaţii de livrare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI