Bibiana Stanciulov vrea să facă dulceaţă de… cartofi

După faimosul magiun de Topoloveni şi dulceaţa de cireşe naturală, Bibiana Stanciulov le propune iubitorilor de produse eco o nouă reţetă inedită: dulceaţa de topinambur. Planta este cunoscută ca „mărul de pământ” sau „cartof porcesc”. Proprietara fabricii a înscris deja la OSIM, ca marcă înregistrată a companiei din Topoloveni, dulceaţa de cartof, iar singura sa problemă este acum legată de faptul că respectiva legumă nu este una de cultură ci este o floră spontană.

„Am înregistrat la OSIM dulceaţa de legume în principiu, şi în special cea de topinambur, pe acelaşi principiu ca şi al celorlalte dulceţuri, respectiv fierbem bucata de topinambur cu pieliţă cu tot, unde sunt toţi nutrienţii, în suc natural de măr. Pe etichetă există trecută zona de unde luăm tuberculii, dar şi sucul de mere, toate fiind de pe piaţa autohtonă”, a declarat, pentru Agerpres, Bibiana Stanciulov.
Potrivit primelor calcule, producţia va fi de cel mult 30.000 de borcane pe an, iar un borcan va avea un preţ de plecare din fabrică de circa 22 de lei, fără TVA, recipientul fiind de 270 de grame. „Este o dulceaţă unică în lume, pentru că nimeni nu a mai fabricat genul acesta de produs, practic dintr-o legumă, o plantă sub formă de tubercul, cunoscută şi ca „măr de pământ”, „morcov porcesc” sau „nap porcesc”. Este una dintre cele mai bune legume din punct de vedere al încărcăturii glicemice, prin faptul că are un conţinut foarte mare de inulină, fără de care nu ar exista viaţă pe pământ”, a mai precizat Bibiana Stanciulov. (E.M.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.