Bătrână de 74 de ani, înşelată prin metoda Accidentul. Două hoaţe au reuşit să îi ia 90 de milioane de lei vechi

Vineri noaptea, la ora 11 şi jumătate, două femei au reuşit  să înşele o bătrână de 74 de ani, povestindu-i că nepoata sa a avut un accident şi are nevoie de cât mai mulţi bani pentru a da la doctor pentru o operaţie.

 

Femeia a scos de unde avea puşi bine toţi banii din casă şi chiar le-a explicat celor două cum să ajungă la ea acasă, ca să ia banii.

„Era 11 jumate, când s-a trezit cu telefon, pe fixul de acasă, că eu am avut un accident când măduceam la magazin să iau o sticlă de ulei şi m-a lovit o maşină şi mi-a rupt coloana. I-au spus că am nevoie de bani ca să dau la doctor, că plec la Bucureşti să mă operez. Au întrebat-o, în primă, instanţă câţi bani are în casă, şi bunica le-a zis că are 40 de milioane. Au insistat că nu e de ajuns, să mai caute, dar să stea în telefon! Bunica s-a dus şi a scos tot ce avea, iar apoi  le-a explicat cum să ajungă de la Piteşti la Leordeni. I-au spus apoi să stea în casă că o sună doctorul. A stat vreo jumate de oră şi dacă a văzut că nu sună nimeni, a sunat ea pe un unchi de-al meu. Acesta pe tata, tata pemine, că ştia că plecasem de 10 minute de la ei, şi s-au gândit că mi s-a întâmplat ceva! Aşa ne-am dat seama de înşelăciune!” ne-a povestit nepoata femeii păcălite.

Potrivit descrierii bătrânei,  a fost vorba despre două escroace,  cărora le-a făcut o descriere vagă, pentru că nu a reuşit să reţină prea multe, dat fiind ora înaintată şi spaima trasă. Rudele ei au sesizat poliţiei cele întâmplate şi s-a deschis deja un dosar penal  pentru înşelăciune. Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş ne-a declarat că în ultima vreme nu au mai fost atât de multe victime ale acestei metode, dat fiind campaniile de prevenire derulate.

Totuşi, escrocii încă mai încearcă, şi, dacă prind în plasă persoane mai slabe, care cred aceste poveşti, nu ezită să meargă până la capăt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here