Cu o carieră de 20 de ani în administrație, la conducerea uneia dintre cele mai mari comune argeșene, Bascov, primarul Gheorghe Stancu se poate mândri cu nenumărate succese pe toate planurile.

Absorbția fondurilor europene este unul dintre ele și a făcut ca Bascovul să ajungă, pas cu pas, până la nivelul uneia dintre cele mai dezvoltate comune din România, care nu mai seamănă aproape deloc cu mediul rural ci, mai degrabă, cu un oraș.
La Bascov nu a existat an fără a implementa măcar un proiect și fără a atrage pentru locuitorii săi investiții de milioane de euro: cea mai lungă rețea de canalizare din mediul rural argeșean, una dintre cele mai moderne rețele de învățământ, două școli fiind modernizate doar în acest an, asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri și ulițe comunale, amenajarea a 10 kilometri de trotuare, de-a lungul celor două drumuri naționale ce străbat localitatea, pentru siguranța pietonilor, dar și multe altele…
Cum se paote realiza așa ceva în România  de azi? Rețeta primarului Stancu e simplă: „Având în vedere condițiile economice actuale, când majoritatea primăriilor locale se descurcă greu cu propriile bugete, fondurile europene reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții pentru realizarea proiectelor de dezvoltare. În acest sens, în Primăria Bascov am format o echipă de specialiști, dovadă că în ultimii ani am avut nenumărate proiecte finanțate în acest mod. Comuna Bascov se numără în primele 10 comune din România la capitolul sumelor europene absorbite. Numai în 2015 au fost 3 proiecte: investiții în rețele de apă și canalizare și reabilitarea a două școli, lucrări în valoare de 8 milioane de euro”.

Ce îl mână în luptă? „Satisfacția pe care o am când finalizăm  fiecare proiect și mulțumirea pe care o citesc pe chipurile concetățenilor mei, beneficiari ai acestei investiții” spune Gheorghe Stancu.

Dar o astfel de reușită nu se face doar cu dorință, bătând din palme. Implică efort, timp, stres și oboseală, mai ales din cauza multiplelor probleme ce apar, inevitabil, când vrei să faci ceva de o asemenea anvergură.

Comments

comments