Azi se împlinesc cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv în urma căreia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni

Azi se împlinesc cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv în urma căreia şi-au pierdut viaţa 65 de oameni. Pe 30 octombrie 2015, clubul a luat foc în timpul concertului Goodbye to Gravity. Ancheta în acest caz este departe de final.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi.

Focul a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului susținut de trupa ”Goodbye to Gravity”.

Tragedia care a şocat o ţară întreagă şi a avut urmări pe multe planuri. La cinci ani de la incendiu, nu avem încă vinovați pedepsiți,

După incendiul din 2015, mai mulți patroni din Centrul Vechi al Capitalei au luat singuri decizia de a închide cluburile prea aglomerate.

De atunci şi până în prezent, au curs demisiile la nivel înalt, rețineri, modificările legislative, trimiterile în judecată.

De asemenea, modul în care au reacționat autoritățile la această tragedie au scos în stradă mii de oameni care au făcut ca guvernul lui Victor Ponta să demisioneze.

Supraviețuitorii și părinții tinerilor care s-au stins nu au uitat niciun moment scurs de atunci și sunt revoltați că nu există un vinovat pedepsit.

Anul 2020 este primul an în care se comemorează tragedia, 30 octombrie fiind decretată „Ziua pacientului cu arsuri”.

Președintele Klaus Iohannis va promulga, tot astăzi, legea prin care statul român va deconta pe viață tratamentul victimelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here