MILIARDAR FALIT Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Argeş, fostul director de la Romtelecom, Ion Vlad, a ajuns în sapă de lemn. Acesta nu a mai putut să-şi achite 4 credite în valoare de un milion de euro, fapt pentru care CEC Bank i-a scos la licitaţie terenurile şi casele. Fostul director de la Romtelecom Argeş, Ion Vlad, poate fi numit unul dintre primii „băieţi deştepţi” din judeţul nostru. În urmă cu 15 ani, când alţii încă mai practicau bişniţa la colţ de stradă, Ion Vlad era deja posesorul unei averi impresionante. Din postura de director al Romtelecom Argeş, pe atunci companie deţinută de statul român, Ion Vlad a încheiat zeci de contracte preferenţiale între propria firmă şi gigantul care deţinea monopol pe piaţa de telefonie fixă. Astfel, zeci de miliarde de lei s-au scurs, ani de zile, din contul Romtelecom în cel al firmei deţinute de familia directorului Vlad. Cum, imediat după privatizare, grecii de la OTE au oprit robinetul către firmele ce căpuşau Romtelecom-ul, Ion Vlad a decis să se pensioneze, mai ales că îşi văzuse sacii în căruţă. Pentru că dispunea de cash fără număr, Ion Vlad a investit, după 2000, cea mai mare parte a banilor în imobiliare, devenind, la un moment dat, proprietarul a zeci de apartamente, garsoniere, case şi spaţii în Piteşti.

Încă de atunci se spunea că, din cauza numărului mare de imobile pe care le are închiriate, Ion Vlad avea creat un program special pe calculator pentru a nu uita când şi de la cine trebuie să mai încaseze chiria. O altă investiţie impresionantă a fost făcută de fostul director de la Romtelecom în terenuri, în special la Budeasa, pe malul barajului, unde Vlad a şi construit celebra plajă Shaker.
Ion Vlad a cochetat o vreme şi cu politica, deţinând funcţii în PSD, PS şi PRM, dar, pentru că aceasta nu îi mai era necesară pe post de… umbrelă – deoarece devenise un influent om de afaceri – Vlad s-a retras în anonimat, postură din care şi-a creat un adevărat imperiu financiar.

Terenurile şi casele familiei Vlad, scoase la licitaţie de CEC Bank

Cum piaţa imobiliară s-a prăbuşit brusc după 2008, iar Ion Vlad, la fel ca mulţi alţi latifundiari, nu a fost inspirat să vândă din proprietăţi în perioada de boom, fostul director a rămas cu milioane de euro blocate în terenuri şi case. Şi, cum un necaz nu vine niciodată singur, pe lângă criza imobiliară, a mai apărut şi cea economică, lucru ce a afectat serios o parte dintre afacerile lui Ion Vlad, care s-a văzut nevoit să apeleze la credite bancare.
Aşa se face că, începând din 2008 şi încheind cu 2011, fostul director de la Romtelecom, alături de soţie, Adriana Emilia, şi fiul său, Adrian Ştefan, au contractat patru credite, numai la CEC Bank, în valoare de 3.931.998.98 lei, mai toate gajate cu imobile şi terenuri deţinute de familia lui Ion Vlad.
Cum fostul director de la Romtelecom nu a mai avut bani să-şi achite ratele la credite, CEC Bank a reacţionat rapid, motiv pentru care, la începutul acestei luni, a întocmit şase înştiinţări către familia Vlad precizând faptul că va scoate la licitaţie o parte din bunurile puse gaj, în vederea recuperării prejudiciului.
Prin urmare, conform documentelor emise de filiala Argeş a CEC Bank, în data de 10 ianuarie 2013, familiei Vlad îi vor fi scoase la vânzare următoarele bunuri imobiliare, ca urmare a derulării actului de executare silită: teren în suprafaţă de 2.082 mp situat în Turceşti, pentru debitorul Adrian-Ştefan Vlad; teren în suprafaţă de 2.338 mp, situat în Turceşti, tot pentru debitorul Adrian-Ştefan Vlad; teren în suprafaţă de 9.997 mp pentru debitorii Ion şi Adriana – Emilia Vlad; teren în suprafaţă de 3.519 mp, situat în sat Prislop, comuna Bascov, pentru debitorii Ion şi Adriana Vlad; teren, curţi şi construcţii în suprafaţă de 900 mp situate str. Fraţii Goleşti din Piteşti – pentru debitorii Ion şi Adriana Vlad; teren în suprafaţă de 597 mp şi casă de locuit P+1, compusă din opt camere, situată pe str. Teilor din Piteşti  – pentru debitorii Ion şi Adriana Vlad. Toate aceste bunuri vor fi scoase la licitaţie pe 10 ianuarie 2013, la sediul Biroului Asociat al Executorilor Judecătoreşti „Emanoil Bucescu, Vasile Copaci şi Adrian Negoescu” din Piteşti.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI