Autocar cu 48 de români, implicat într-un grav accident în Bulgaria. 11 persoane au necesitat îngrijiri medicale. Potrivit comunicatului Ministerului de Externe, Ambasada României la Sofia urmărește îndeaproape evenimentele.

”Ambasada României la Sofia urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs joi, 7 iunie, în apropierea localității Vidin, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate.

Conform datelor obținute de reprezentanții ambasadei, în urma producerii accidentului 11 cetățeni români au suferit răni ușoare și medii care au necesitat îngrijiri medicale. Zece dintre aceștia au fost transportați la o unitate medicală din zonă, fiind ulterior externați la cerere pentru a-și continua călătoria.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Sofia s-a deplasat la locul accidentului și la spitalul la care au fost transportate persoanele rănite pentru a acorda asistență consulară. De asemenea, reprezentanții ambasadei au contactat compania de transport, iar în urma discuțiilor a rezultat faptul că un alt autocar al companiei va prelua toți pasagerii.

Ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare, cetățenii români urmând să își continue călătoria în această dimineață după finalizarea procedurilor preliminare.
Ambasada României la Sofia monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale și cu cetățenii români, acordând asistență consulară”, precizează reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe.

Comments

comments