Argeşul – vicecampion naţional la exporturi

PERFORMANŢĂ Ca şi în 2010, şi în primele şapte luni din acest an, judeţul nostru are performanţe foarte bune, cu exporturi de 2,6 miliarde de euro, graţie, în primul rând, companiilor Dacia şi Lisa Draexlmaier. Exporturile Argeşului continuă să sfideze criza şi să înregistreze performanţe excelente.

Conform celor mai recente statistici ale Institutului Naţional de Statistică, în primele şapte luni din acest an, firmele din Argeş au exportat produse în valoare de peste 2,6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă 10% din exporturile totale ale României, rezultat ce plasează judeţul nostru pe locul al doilea, după Bucureşti. În primele şapte luni din 2011, exporturile României s-au ridicat la 25,8 miliarde de euro, în creştere cu 5,3 miliarde de euro faţă de perioada similară a anului trecut, iar datele INS arată că primele cinci judeţe exportatoare plus municipiul Bucureşti au generat 48,7% din totalul exporturilor, respectiv 12,6 miliarde de euro, faţă de 47,6% anul trecut.

Lisa Draexlmaier nu pleacă din Argeş

Industria auto continuă să fie „fruncea”, ca şi în anii trecuţi, în ceea ce priveşte exporturile din Argeş. Cele mai mari firme exportatoare sunt şi cele mai importante, la nivel naţional, din industria de automobile şi, respectiv, industria de componente auto. Este vorba despre Dacia şi Lisa Draexlmaier. Dacia exportă în peste 50 de ţări, iar Lisa Draexlmaier exportă cablaje pentru companii-gigant din industria auto precum BMW, Audi, Mercedes, Porsche sau Jaguar. Referitor la Lisa Draexlmaier, trebuie spus că – în ciuda numeroaselor zvonuri – compania germană nu va pleca din Piteşti, mai mult, aceasta continuând să facă noi angajări.
Anul trecut, Dacia şi Lisa Draexlmaier s-au clasat în topul primilor 10 exportatori din România. În cel al exportatorilor din Argeş se mai află SC Valeo Sisteme Termice SRL, cu sediul în Mioveni, care fabrică piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule şi SC Steinel Electronic SRL, din Curtea de Argeş. Anul trecut, Steinel Curtea de Argeş a avut o cifră de afaceri de circa 60 de milioane de euro. Trebuie precizat că fabrica din Oraşul Basarabilor îşi exportă produsele în peste 80 de ţări, un adevărat record pentru o companie din Argeş. Printre clienţii Steinel se numără nume importante, precum Bosch, Makita sau Nespresso.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.