Argeşul, pe locul al doilea la numărul de apartamente debranşate

SCUMP, DOM’LE, SCUMP! Ineficienţa şi costurile mari ale sistemului centralizat de termoficare au făcut anul trecut ca nu mai puţin de 7.700 de apartamente din judeţ să se debranşeze, doar Timişul depăşindu-ne în top, cu 8.000 de apartamente. Eliminarea subvenţiilor la căldură, ca şi ineficienţa şi costurile mari ale sistemului centralizat de termoficare, au dus la creşterea spectaculoasă a numărului apartamentelor debranşate, iar Argeşul nu face excepţie. În ceea ce priveşte numărul de debranşări, cele mai multe au fost realizate, în 2011, în judeţul Timiş, unde circa 8.000 de proprietari de apartamente au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. Argeşul se află pe locul al doilea în acest top al apartamentelor debranşate în 2011 (peste 7.700 de apartamente), urmat de Braşov şi Iaşi (circa 7.000 de apartamente), se arată într-un comunicat al „Ariston Thermo România”.
Eliminarea subvenţiilor la încălzire la nivel central a determinat o creştere cu peste 200% a debranşărilor în anumite judeţe ale ţării în 2011, comparativ cu 2010. Cea mai mare creştere a numărului de debranşări a fost înregistrată în judeţul Galaţi, de 220%, urmat de Timiş (195%), Neamţ (150%), Argeş (142%), Călăraşi (133%) şi Constanţa (100%).
Potrivit afirmaţiilor reprezentantului companiei, românii ar trebui să ia din timp decizia de debranşare, deoarece procesul este unul anevoios şi diferit, de la oraş la oraş. De asemenea, debranşările se pot face doar pe o perioadă limitată de timp, perioadă în care instalaţiile sunt golite de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.