Argeşul va primi un computer tomograf şi un RNM! Azi s-au semnat actele la Guvern

Azi a avut loc la Guvern ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziția a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 aparate de Rezonanță Magnetică (RMN) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Argeşul a fost reprezentat de Maria Dinu, administratorul public al judeţului, care a semnat pentru primirea unui computer tomograf şi a unui RMN. Ambele aparate vor fi livrate în cursul acestui an. Tomograful va ajunge la Pediatrie iar RMN-ul la Spitalul Judeţean.

”Sănătatea este o prioritate a Guvernului, alături de educație și infrastructură. Dotarea cu echipamente medicale performante este un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate. Pe de altă parte, este normal ca fiecare român să beneficieze de sprijin atunci când are o problemă de sănătate”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Șeful Executivului i-a asigurat pe reprezentanții autorităților locale și pe managerii de spital prezenți la ceremonie că au un partener în Guvern în responsabilitatea lor de a aduce îmbunătățiri sistemului medical.

”Astăzi îndeplinim o promisiune din Programul de Guvernare, care prevede un CT (Computer Tomograf) și un RMN (Rezonanță Mangetică Nucleară) pentru fiecare spital care nu are astfel de echipamente. Nu ne-am limitat doar să bifăm o măsură, ci am înlocuit și echipamentele vechi din spitale, care nu mai puteau fi utilizate. Pentru prima dată în istoria sistemului public de sănătate, facem achiziții de aparatură imagistică medicală pentru a crea, la nivel național, o rețea de imagistică medicală sustenabilă și interconectată”, a subliniat ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Ministrul a adăugat că este responsabilitatea autorităților locale și a managerilor de spital să asigure spațiile adecvate pentru instalarea echipamentelor de imagistică, pe care urmează să le primească.

„Felicitări, domnule ministru! Sunt zeci de milioane de euro. E un bun început. Felicitări și dumneavoastră, celor din sală, pentru faptul că ați aplicat. Astăzi dimineață, am primit un telefon de la un președinte de CJ, care era nemulțumit că el de ce nu. Răspunsul a fost foarte simplu: e ca la loto, nu ai jucat. Nu ai scris, nu ai cerut, nu ai solicitat. Felicitări pentru cei prezenți în sală. Arătați că vă pasă de cei pe care îi reprezentați. Aveți un partener în Guvern întotdeauna și mai ales în domeniul acesta. Un sfat și o rugăminte pentru cei care nu sunt în sală, dintre președinții CJ, să scrie, să ceară, să solicite, pentru că vor găsi ajutor! Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți”, a mai spus Mihai Tudose la întâlnirea cu cei 19 președinți de CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here