Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a anunțat în urmă cu câteva momente că toți angajații din învățământ vor primi pe 12 sau 15 ianuarie salariile aferente lunii decembrie 2017.

”În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017, data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ se va face din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unitățile de învățământ au fost aprobate în bugetul MEN.

Începând cu luna ianuarie, MEN va transfera lunar către inspectoratele școlare, iar apoi acestea către școli, sumele pentru plata salariilor. Fac precizarea că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN, anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta elevilor și bursele elevilor”, a precizat ministrul Pop.

Comments

comments